Tirsdag 07. mai 2024 kl. 19:00

BJERGSTED JAZZENSEMBLE MED SHANNON MOWDAY

Maijazz / SPOR 5
Stavanger

Bjergsted Jazzensemble er et prosjektbasert orkester med tilknytning til UiS – Fakultet for utøvende kunstfag. Maijazz har tradisjon for å utfordre ensemblet til samspill med spennende artister, så også til årets festival.

Denne gangen er samarbeidet med Shannon Mowday, en sørafrikansk-født multiinstrumentalist, komponist, dirigent og pedagog som flyttet til Norge i 2009. Med solid utdannelse fra University of Cape Town og Norges Musikkhøgskole er det en meget eminent musiker vi snakker om. Hun ble tildelt den prestisjetunge Standard Bank Young Artist Award for Jazz i 2007 og Norsk Jazzforums Big Band Prize i 2018. Og nylig ble hun tildelt Norsk Jazzforums Ungjazzpris for 2023 for sitt bidrag til ungdomsjazzen i Norge. I tillegg til å opptre og spille inn internasjonalt med egne prosjekter, har Shannon opptrådt som solist med alle de store symfoniorkestrene i Sør-Afrika.

Shannon har med Olav Abildgaard på rap og trommer. Sammen med Bjergsted jazzensemble, inviterer de til et fyrverkeri av en konsert med et viktig tema til ettertanke.

Photo: CF Wesenberg

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev