Lørdag 13. mai 2023 kl. 19:30

Billy Cobham Spectrum 50 Band | Jazzfest 2023

Trondheim Jazzfestival / Havet - Djupet
Trondheim

Den store jazzverden ble først oppmerksom på Billy Cobham da Mahavishnu Orchestra blåste alle av banen tidlig på 1970-tallet. Men han hadde allerede levert sprudlende trommespill for storheter som Horace Silver og George Benson, og man finner Cobham inne i trommemylderet på Miles Davis´ eviggrønne klassiker «Bitches Brew».

Mange har nytt godt av hans rytmiske ferdigheter, blant dem Peter Gabriet og Grateful Dead, men han har hatt en usedvanlig innholdsrik solokarriere. CV-en hans er fylt til randen av innspillinger og øyeblikk med stor påvirkning på musikk- og jazzhistorien. Og denne kvelden skal vi dvele ved ett av disse klassiske øyeblikkene.

I 2023 er det 50 år siden Cobhams überklassiske solodebut «Spectrum» ble utgitt. Anført av låter som «Stratos», «Spectrum» og «Red Baron» står albumet som en fusiondrapert bauta i jazzhistorien. Albumet imponerer fortsatt den dag i dag med dens funky trommer, boblende synther og riff. Et vidt spekter av blendende ferdigheter.

50-årsjubileet må selvfølgelig markeres og feiringen skjer med Billy Cobham’s Spectrum 50 Band på Havet denne lørdag 13. mai med brask, bram, doble basstrommer og en stjernebesetning.

Rocco Zifarelli – gitar, Gary Husband – tangenter, Michael Mondesir – bass, Billy Cobham – trommer

Foto: Tama Drums

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev