Søndag 11. okt 2020 kl. 20:30

BIFF 2020: BILLIE

Bergen Jazzforum / BIFF / USF Verftet
Bergen

I samarbeid med BIFF inviterer vi til spesialvisning av dokumentarfilmen BILLIE, med introduksjon av Amalie Holt Kleive og Gabriela Garrubo.

En spennende og åpenhjertig film noir-dokumentar om en av tidenes største sangere

På samme måte som Billie Holiday var et unikum av en artist, er BILLIE en høyst uvanlig dokumentar. Dette ukonvensjonelle artistportrettet er nemlig basert på intervjuer gjort av Linda Lipnack Kuehl på 70-tallet, som forberedelser til en biografi om Holiday. I løpet av åtte år spilte Kuehl inn 200 timer med intervjuer med mennesker som kjente Holiday – fra berømte samarbeidspartnere som Charles Mingus, Tony Bennett og Count Basie til studiomusikere, steforeldre, klassekamerater, langere, halliker og en politimann som arresterte henne for besittelse av narkotika. Disse lydopptakene utgjør utgangspunktet for det som har blitt beskrevet som en film noir-dokumentar, som også forteller den mystiske historien om hvorfor bokprosjektet aldri ble noe av.

BILLIE er en spennende, gripende og åpenhjertig film om en av tidenes største sangere, og om et liv preget av både triumf og tragedie i rikt monn. Takket være koret av døde stemmer som snakker til oss fra fortiden, kommer vi forbløffende tett innpå en av musikkhistoriens mest fascinerende og motsetningsfylte artister.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev