Lørdag 17. sep 2022 kl. 17:00

Bertine Zetlitz & Bugge Wesseltoft

Bærum Kulturhus / Bærum kulturhus
Bærum

Bertine Zetlitz’ låtskriving har alltid begynt med henne og et piano. Teksten tydelig i fokus, ett instrument, ingenting mer. Slik Zetlitz’ karriere utviklet seg, ble det det elektroniske uttrykket hennes fremste kjennetegn, med hits som Girl like you, Twisted Little star, Fate og Fake your Beauty. Hennes innovative stil både visuelt og som låtskriver har gitt henne utallige Spellemannspriser, og hyllest blant kritikere så vel som publikum.

Våren 2020 kom albumet «Closer» som tok Bertines låter tilbake til utgangspunktet, og inn i et rent landskap, anført av en av vår tids store musikere: Bugge Wesseltoft. Gjennom sine egne prosjekter og samarbeid med artister som Jan Garbarek, Sidsel Endresen, Nils Petter Molvær og Terje Rypdal, har Bugge siden 90-tallet fylt konsertsaler over hele Europa. Hans utgivelser på det legendariske tyske plateselskapet ECM, samt hans eget Jazzland Recordings, har preget det internasjonale musikklandskapet i mange år – senest med hans bejublede Rymden-prosjekt.

To giganter
Hvem beskriver vel bedre dette samarbeidet mellom to giganter enn Bertine selv: – Jeg hadde lyst til å gi disse låtene en sjanse til. De fortjener å få en innpakning der de viser at de kan stå på egne ben. Å få med Bugge på dette prosjektet er en «klyp-meg-i-armen» situasjon jeg aldri hadde drømt om skulle være mulig.

De to siste årene Har Bertine og Bugge spilt på festivaler og klubbsteder så godt det har vært mulig i pandemitider. I 2022 gjør de to også Operaen og en rekke store festival- og kulturhusopptredener, før de i september topper det hele med Bærum jazzfestival.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev