Torsdag 07. sep 2023 kl. 20:00

BERGEN BIG BAND & VANESSA PERICA

Bergen Jazzforum / Vestnorsk Jazzsenter / Sardinen Usf
Bergen

Vanessa Perica er en prisbelønnet komponist, arrangør og dirigent basert i Melbourne, Australia. Nå slår hun seg sammen med Bergen Big Band og kommer til USF Verftet, torsdag 7. september, for å spille musikk fra hennes kritikerroste debut «Love is a Temporary Madness».

Albumet nådde førsteplass på AIR Independent Charts og tredjeplass på ARIA Jazz & Blues Charts. Albumet var også nominert til den prestisjetunge Australian Music Prize og AIR Independent Record Awards. Andre karrierehøydepunkt inkluderer blant annet APRA Art Music Award og Australian Jazz Bell Award (2021) for ‘Work of the Year’.

Vanessa har tidligere samarbeidet med Melbourne Symphony Orchestra der hun komponerte og arrangerte til forestillinger på den ikoniske Sidney Myer Music Bowl og Hamer Hall. Hun var også en finalist i 2021 Australian Women in Music Awards for ‘Emerging Artist Award’, og har opptrådt på Perth, Sydney og Melbourne International Jazz Festival.

Bergen Big Band har vært et av landets mest aktive og allsidige storband i over 30 år, og har hatt en rekke spennende musikalske samarbeid og bestillingsverk de siste årene. I fjor spilte BBB ny musikk av Knut Vaage på Festspillene i Bergen og i 2021 hadde de stor suksess med musikken som saksofonisten Marius Neset skrev for storbandet. Nå har de altså hentet inspirasjon fra Australia, og er klare for nye musikalske utfordringer sammen med Vanessa Perica.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev