Lørdag 10. apr 2021 kl. 21:00

BERGEN BIG BAND – EGNE KOMPOSISJONER 2.0

Bergen Jazzforum / Vestnorsk Jazzsenter / Sardinen Usf
Bergen

Vi må dessverre utsette konserten med Bergen Big Band på USF Verftet, fredag 26. februar, pga. koronatiltakene i Bergen kommune. Ny dato blir lørdag 10. april.
Kjøpte billetter er gyldig på ny dato eller kan benyttes på en annen konsert i regi av Bergen Jazzforum.

For mer informasjon, send oss en e-post: kontakt@bergenjazzforum.no

Egne Komposisjoner 2.0

I år fyller Bergen Big Band (BBB) 30 år og de vil fremføre hele ti prosjekter. Først ut er den andre utgaven av prosjektet «Egne Komposisjoner». Her inviterer vi musikere fra egne rekker til å skrive ny musikk. I den første utgaven av dette prosjektet fikk vi høre musikk av Magne Thormodsæter, Ivar Kolve og Michael Barnes. Nå er turen kommet til Elisabeth Lid Trøen, Kjetil Møster, Svein Giske og Dag Arnesen. Alle fire er faste medlemmer i BBB, hvor vi kjenner de som sterke ensemblemusikere og solister, men de har alle erfaring med å komponere og arrangere musikk.

I tillegg til å være en rå improvisator er Lid Trøen også en avansert harmonikk-kunstner. Arnesen er en melodi-magiker med hang til symfoniske passasjer, mens Møster ofte befinner seg i et mer eksperimentelt, frittgående, energisk landskap. Giske leverer teknisk avansert lydkunst, ofte i et Ny Musikk-landskap. Alle har her fått fritt spillerom, også til å eksperimentere med instrumentering, for å skrive ny musikk til et ensemble de kjenner bedre enn de fleste.

Vi er veldig spent på å høre resultatet og greide ikke helt å dy oss. Så vi spurte Elisabeth Lid Trøen om hun kunne si noe om hva vi kan forvente oss av musikken hun jobber med. Slik svarte hun.

«Da jeg var 5 år fikk jeg en liten mikrofon og kassettspiller, hvor jeg spilte inn en liten sang-snutt med teksten «ofte går det ikke slik som man har tenkt». Denne lille melodien ble utgangspunktet for storbandverket med samme tittel, men nå i en mer utbrodert versjon. Verket er forankret i det tradisjonelle storbandsoundet, men som tittelen antyder går stykket uante veier og henter inspirasjon fra både frijazz, pop og moderne jazzensembler.

Stykket jeg har skrevet er en hyllest til livet som ikke alltid blir som en har planlagt, og det kan være både frustrerende og fint. Det er litt som været i Bergen, det endrer seg mens du går, og det er ikke alltid man ender opp der man først hadde tenkt. Verket inviterer lytteren med på en reise der motivene hele tiden endrer seg og får ny drakt, eller blir satt i et helt annet perspektiv. Det består av to låter, som igjen består av flere deler som utvikler og forandrer seg.»

Les mer om komponistene

Saksofoner: Elisabeth lid Trøen, Paul Fawcus, Kjetil Møster, Aksel Røed, Michael Barnes

Trompet: Svein Henrik Giske, Are Ovesen, Børge Styve, William Grøv Skramsett

Trombone: Sindre Dalhaug, Øyvind Hage, Pål Roseth, Håvard Brustad

Vibrafon: Ivar Kolve
Gitar: Thomas Dahl
Piano: Dag Arnesen
Bass: Magne Thormodsæter
Trommer: Frank Jakobsen

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev