Fredag 27. jan 2023 kl. 19:00

Bendik Hofseth med band

Bærum Kulturhus / Bærum kulturhus
Bærum

Saksofonist og komponist Bendik Hofseth samler veritabelt stjernelag norske musikere for å fremføre musikken fra det nye Leaves-albumet.
Historien om Bendik Hofseth er den om den talentfulle saksofonisten og komponisten som gjorde det mange på den norske jazzscenen drømte om: å breake internasjonalt og bli et stort navn. Supervibrafonisten Mike Manieri oppdaget det unge multitalentet på tidlig nittitall og brakte Lørenskog-gutten inn i en av jazzens store supergrupper: Steps Ahead. Etter å ha turnert verden rundt med Steps var det hans egen musikk og tunge verv i kulturlivet som skulle få all fokus.

Albumet IX som kom i 1991 står som en påle i norsk musikkhistorie. Med stilsikker eleganse klarte Bendik å blande sofistikert pop med improvisasjon og mangefasetterte tekster.

Hvem har vel ikke spilt luftgitar til Eivind Aarseth eller Knut Reiersruds fabelaktige soloer? Hamret løs på imaginære trommer når Paolo Vinaccia (RIP) slipper seg løs. Drømt om å kunne spille fretless som Audun Erlien.

Og så Bendik, da – stil-ikonet for mange musikkentusiaster på tidlig nittitall. Nevn Bendik for kulturpersonligheter som Christer Falck eller Martin Revheim og du vil se voksne menn bli blanke i øya – det var flere som drømte om å se ut som og låte som Bendik. Skrive like bra låter, være like reflektert og levere like rå soloer.

Medvirkende:

Bendik Hofseth – saksofon og vokal
Eivind Aarset -gitarer
Helge Iberg – flygel
Mats Eilertsen – kontrabass
Per Oddvar Johansen – trommer

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev