Torsdag 28. apr 2022 kl. 21:00

BENDIK HOFSETH

Bergen Jazzforum / Vestnorsk Jazzsenter / Sardinen Usf
Bergen

BENDIK HOFSETH saksofon og vokal EIVIND AARSET gitarer PER ODDVAR JOHANSEN trommer MATS EILERTSEN kontrabass HELGE IBERG flygel

Bendik Hofseth sitt store musikalske prosjekt de siste årene har vært å gi ut fire album på kort tid. Det skulle til slutt utgjøre boksen «Forest» med planlagt lansering i november 2021. Så kom pandemien og mye måtte gjøres om. Tre av albumene er nå utgitt digitalt: «Trunks», «Branches» og «Roots». «Roots» er et duoprosjekt med Eivind Aarset og strykere. «Branches» er en vokalplate og et samarbeid med eget band og engelskmannen Simon Darlow. «Trunks» ble første album ut i 2020 og er innspilt med fullt band.

Nå i 2022 kommer Bendik Hofseth med et helt nytt prosjekt – «Leaves» – som også er den siste delen. Bandet består av musikere han har jobbet mye med i ulike konstellasjoner. Supergitarist Eivind Aarset var med helt fra starten, da han spilte inn kritikerroste «IX» i 1991, og har vært mer eller mindre fast samarbeidspartner siden. Helge Iberg bidro med elegant tangentspill på «Planets, Rivers and…IKEA» fra 1996, bassist Mats Eilertsen var med for første gang på albumet «Itaka» fra 2005, mens Per Oddvar Johansen har overtatt trommestikkene etter at Paolo Vinaccia ble borte for to år siden.

Foto: Rune Bendiksen

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev