Lørdag 11. sep 2021 kl. 20:00

Bendik Giske — Lokal Klubb

Kjempehyggelig AS / Lokal Bar – Scene – Klubb
Trondheim

presentert i samarbeid med Pride Trondheim

Bendik Giske er en queer artist og saksofonist som utrykker seg med fysikalitet, sårbarhet og utholdenhet. Hans debutalbum «Surrender» (Smalltown Supersound) ble mottatt med entusiasme av internasjonal presse og publikum da det kom tidlig 2019. Nå er han albumaktuell med oppfølgeren «Cracks».

Giske tar for seg byggesteinene i elektronisk musikk og spiller det live, helt uten looping eller lignende, og omfavner sin menneskelige feilbarlighet. Han nevner Lindstrøms arpeggioer og Evan Parkers sirkelpust som referanser, og ved å kombinere disse ytterpunktene sammensmeltes frijazz og klubbmusikk. Som komponist har Giske skapt originale verker for dans og teater, og som utøver er han allsidig og trollbindende.

Med hans andre album «Cracks» introduserer han et nytt sett med rammer å bryte ut av. I samarbeid med produsent André Bratten har han utforsket et lydstudio fylt med elektroniske instrumenter, og utvidet sitt særegne og resonante uttrykk. I musikken han har skapt får vi oppleve en sensuell, dyp og dvelende vakkerhet med et hint av noe overmenneskelig.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev