Onsdag 08. des 2021 kl. 20:00

Ayumi Tanaka Trio

Bærum Kulturhus / Bærum kulturhus
Sandvika

Ayumi Tanaka Trio er inderlig, underlig og vidunderlig pianotrio som dreier seg rundt den spontane interaksjonen mellom tre sterke musikalske personligheter, og som utforsker nye uttrykksmuligheter innenfor det klassiske formatet. 

Musikken er komponert av japanske Ayumi Tanaka, og består av små ideer og skisser som bandet utforsker og utvikler. Bandet veksler uanstrengt mellom individuelle og interaktive forløp, mellom store flater og intenst samspill. Resultatet er en sterk, synergisk energi med tre unike stemmer i fri utfoldelse.

Ayumi Tanaka flyttet til Norge i 2011 og har raskt etablert seg på den norske jazzscenen. I Christian Meaas Svendsen (bass) og Per Oddvar Johansen (trommer) har hun funnet musikalske makkere som vil det samme som Tanaka selv. Sammen skaper de jazz som er reflekterende og meditativ – ikke ulikt det Paul Bley har gitt oss. Trioens første album «Memento» gav oss en innføring i lyttende og kommuniserende samspill, mens oppfølgeren «Subaqueous silence» viser en trio som har jobbet seg enda lengre inn i det reflekterende og meditative improvisasjonslandskapet.

Just det vi trenger en mørk desemberkveld i Sandvika.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev