Torsdag 30. jan 2020 kl. 20:00

Atomic

Arendal jazzklubb / Lille Torungen, Arendal kulturhus
Arendal

I snart 17 år har den svensk/norske supergruppen Atomice vært en ruvende størrelse på den europeiske jazzscenen. Med sin rike blanding av 60-tallets amerikanske fri- og avantgardejazz, med et moderne europeisk uttrykk, skaper Atomic musikk som har blitt lovprist av anerkjente jazzskribenter over hele verden.
Med sine elleve album og snart to tiår som ensemble, har Atomic utviklet et samspill som vitner om et unikt kollektiv, samtidig som den enkelte musikers solistiske evner kommer klart frem. Hver musiker får skinne i en kollektiv enhet!
Atomics låtmateriale er først og fremst egne komposisjoner, men på deres siste album «Pet Variations» (som spiller på The Beach Boys albumtittel Pet Sounds), spiller de musikk av så varierte navn som bl.a. Jan Garbarek, Brian Wilson, Oliver Messian og Jimmy Giuffre. Dette sier noe om Atomics tilnærming til musikk, som er åpen og undrende og samtidig full av egenart og et unikt uttrykk. Skal man høre et band som representerer den moderne jazzen, er Atomic fort bandet du skal høre!
Fredrik Ljungkvist – saksofon, Magnus Broo – trompet, Håvard Wiik – piano, Ingebrigt Håker Flaten – bass, Hans Hulbækmo – trommer.
Foto: Anne Valeur

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev