Lørdag 29. jan 2022 kl. 13:00

Ås Jazz 2022

Ås Jazz / Ås kulturhus
Ås

kl 13: Big Ås Band og Kråkstad jazz
kl 15: Filmklubb: Cairo Jazzman
kl 17: Tenk på øynene dine som ører (utendørs i Borggården)
kl 20: Lorenzo Nardocci trio

Filmklubb: Cairo Jazzman
Inngang: Filmklubbmedlemskap koster 100 kr – dette betales i døra med vipps (eller kontant).
OBS.: Hent ut billett i forkant av arrangementet her, så du får plassering og registrert deg som gjest.

Filmen vises av Ås filmklubb og er støttet av Norsk filmklubbforbund. Regissøren Atef Ben Bouzid kommer på visningen og vil snakke litt om filmen og ta i mot spørsmål fra publikum.

Jazz er mer enn bare en stil innen musikk», sier Amr Salah. « det handler om frihet». Salah, en jazzpianist, er en entusiatisk promotør for sjangeren. Hvert år arrangerer han Kairo Jazz festival, men han anser ikke seg selv som festivalens direktør. Han er først og fremst en musiker og fan. I denne musikkdokumentaren møter vi folk som står Salah nær, som hans musikkkolleager og stolte foreldre, som diskuterer hans lidenskap. I Egypt tiltrekker jazz et yngre publikum som legger vekt på kløften mellom de og den eldre generasjonen som styrer landet. Derfor får festivalen nesten ingen støtte av den egyptiske regjeringen. Filmen følger ham i forberedelsene til festivalen og flere større og mindre problemer hoper seg opp. « Egypt er full av overraskelser». uttaler han da en av konsertstedene plutselig blir utilgjengelig et par dager før festivalen åpner. Heldigvis er han, som jazzmusiker, god til å improvisere.

Kunst! Hyggelig uteplass! Kjøp en burger og støtt opp om Ås jente- og guttekorps!
Lørdag kl. 17.00 i borggården.
Vi vil skape en hyggelig uteplass og viser frem resultatet av kunstverkstedet Tenk på øynene dine som ører!

SPIS MIDDAGEN på STEDET ?? Ås jente- og guttekorps selger deilige burgere til inntjening til korpset!

Ås jazz fikk innvilget midler fra Sparebankstiftelsen DNB til å lage et hyggelig uterom i borggården. Kom og opplev kunst, stemning, jazzete musikk og hygg deg med noe godt.

OM VERKSTEDET:
Verkstedet ble avholdt 15. & 16 januar og barna lærte seg i løpet av disse to dagene å jobbe med gøye, utradisjonelle verktøy og nye spennende metoder for å komme frem til abstrakte og lekne utrykk. Lytte seg til streken!

Tematikken for verkstedet ble hentet fra plateselskapet ECM sine platecover. ECM er ett av verdens største plateselskaper og viden kjent for deres kunstneriske platecover. På verkstedet ble ECM katalogen broen og inngangsporten til å knyttet det visuelle opp mot improvisert jazzmusikk. Deltakerne fikk lære å kjenne ECM sine viktigste coverdesignere opp gjennom tidene og deres arbeidsmetoder, samt fritt utforske ulike teknikker og egen kreativitet.

Ledet av Mona Grønstad og Morten Gran.

Lorenzo Nardocci trio – nordisk jazz, italiensk meloditradisjon, latinrytmer og soulgroover
Kulturbaren er åpen fra kl. 18.00, under og etter konserten
Foajéscenen (eller kinoteatret dersom smittesituasjonen tilsier det)
Pris: 200,- (v) 150,- (h)

Trioen består av Lorenzo Nardocci, Andreas Dreier og Terje Evensen. Denne gangen har de gleden av å presentere Harriet Müller-Tyl som gjestevokalist.

Ikke hørt om Lorenzo Nardocci? Han er italiensk, kom til Norge som 25-åring i 1999 og har bodd her siden. Han var allerede konservatorieutdannet pianist da han ankom, og etter år som lærer, organist og et fullført mastergradstudium på Musikkhøgskolen, er han nå også komponist i tillegg til tangentbehandler. Uttrykket hans er satt sammen av flere inspirasjonskilder – nordisk jazz, italiensk meloditradisjon, latinrytmer og soulgroover – og med Andreas Dreier og Terje Evensen som hhv. bassist og trommeslager er han i ferd med å etablere trioen sin som en stadig mer synlig plante i den norske jazzfloraen.

Andreas Dreier, dansk, siden 2007 norgesbosatte bassisten gjestet Nesodden Jazzklubb i trio med gitarist Bjørn Vidar Solli og trommeslager Adam Pache i april 2016, og har utgitt fire album i eget navn, hvorav de tre siste på Losen Records.

Terje Evensen har på sin side en lang og internasjonal karriere som trommeslager, lyddesigner, produsent og komponist, med 2019-albumet «Music for Paintings» som det foreløpig nyeste i diskografien.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev