Fredag 01. mar 2024 kl. 19:00

Arne Torvik Trio

Sunndal Jazzklubb / Øra kafe
Sunndalsøra

Det er en egen varme som strømmer ut av Arne Torvik Trios musikk og musisering. Noen vil kalle det tilgjengelig pianotriojazz, men musikken bringer med seg et lydhørt samspill, tydelig lyrisk åre og sterk formidlingsglede
Trioens seneste album Songs for Roman bringer igjen musikerne Torvik, Tveite and Aarnes-Vik sammen i et samspill rundt et nytt knippe melodiske og vakre låter.
Våren 2022, samtidig som en ny krig startet i Europa, underviste jeg en ung trompetist ved navn Roman i improvisasjon ved Landslinja for jazz i Molde. Gjennom våre samtaler ble det klart at han hadde både familie og slektninger i Ukraina, og at denne nye situasjonen virkelig preget livet hans. Det betydde en konstant følelse av frykt og kaos, samtidig som han også skulle opprettholde et normalt liv og skolegang. Dette gjorde inntrykk på meg. Det inspirerte meg til å skrive låta «For Roman» og senere også å kalle plata for «Songs for Roman». Det hele er et slags symbol på hvordan en krig i Europa er med på å påvirke livene våre selv om det føles langt borte, forteller Torvik selv.
Med seg både på plata og på scenen har Torvik bassisten Bjørnar Kaldefoss Tveite (Hullyboo, Karoline Wallace) fra Voss som bidrar med et spill rikt på lyriske kvaliteter. På trommesettet bidrar den fantasifulle trommeslageren Øystein Aarnes Vik (Masåva, Skadedyr) som byr på et dynamisk spill rikt på nyanser.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev