Onsdag 20. okt 2021 kl. 20:00

Andreas Røysum Ensemble

Kullebunden Jazz / Kolben Kulturhus
Kolbotn

Klarinettisten Andreas Røysum har i senere år vært overalt med band som Miman, Nakama, Marthe Lea Band, Alasdair Roberts & Völvur, Tristan Honsinger Trio og i duo med Axel Dörner
Når han samler ni av sine beste venner og favorittmusikere i Andreas Røysum Ensemble blandes hans fascinasjon for tradisjonsmusikk fra Asia og Afrika med ilden og språket fra den ekspressive jazzen og samtidsmusikkens utstrakte formsans. Heldigvis har vi ikke å gjøre med en tannløs pastisj av hippe referanser, men snarere enn verdsettelse og forståelse av de organiske elementene i Musikken.
Ensemblet slapp sin selvtitulerte debut i mars 2020, og har i forbindelse med det blitt omtalt som «et musikalsk kokkelandslag» (Lars Mossefinn, Dag & Tid), «de eneste freaksa i Norsk jazz» (Filip Roshauw, Now´s The Time) og «noen av landets mest spennende musikere» (Audun Vinger, Dagens Næringsliv). Ensemblet tror på musikkens transcendentale og forsonende kraft, og bruker Røysum sine sterke komposisjoner som et springbrett for å smelte sammen til én; for å utvide tid og rom.
I Oktober ventes andreplata: den 80 minutter lange «Fredsfanatisme» og som slippes samme uke som de spiller i Kullebunden Jazz!

Andreas Røysum har med seg følgende stjernelag:
Andreas Røysum – Klarinetter
Henriette Eilertsen – Fløyte
Erik Kimestad Pedersen – Trompet
Signe Emmeluth – Altsaksofon
Marthe Lea – Tenorsaksofon
Hans P. Kjorstad – Fele
Joel Ring – Cello
John Andrew Wilhite – Kontrabass
Christian Meaas Svendsen – Kontrabass
Ivar Myrset Asheim – Trommer

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev