Torsdag 19. okt 2023 kl. 19:00

Alfa Mist

Cosmopolite / Cosmopolite
Oslo

Alfa Mist er en britisk musiker, produsent, låtskriver og rapper som kommer til Norge for første gang! Han er kjent for sin særegne blanding av hip-hop med improviserende jazz. Alfa Mist har headlinet Barbican i London og solgt ut alle de oppsatte USA-showene flere år på rad.

I en anmeldelse av Mists fjerde album Variables skriver kulturavisen The Guardian:

«Varm, subtil jazz gnir skuldre med hip-hop og R&B på et stemningsfylt album som treffer det ideelle krysningspunktet mellom tilgjengelig og eksperimentelt»

Med albumet har Alfa Mist skapt et eget univers med sjangeroverskridende musikk, hevder storavisen. I låten Borderline, synger han om de vanskelige kårene britiske ungdommer med afrikansk bakgrunn møter i oppveksten: «Hverdagstraumer, normalisert – tre valgalternativer: Musikk sport eller kriminalitet».

Selv om albumet tar opp tunge temaer, er det formidlet med varme, gjennom gjentakende og emosjonelle pianolinjer med intuitiv groove og improviserende jazz i fri flyt.

«Idiosynkratisk og intrikat, men likevel fornøyelig. Variables er urokkelig i sin glans» – THE GUARDIAN

Selv sier Alfa Mist om arbeidet med hans siste album: «Jeg har kommet til et punkt hvor jeg utforsker hvor jeg er som musiker. Og stiller meg selv spørsmålet: Hvordan kom jeg hit?»

«Ved å komme fra hip-hop så har jazz blitt en type fremmedspråk som Alfa Mist bruker for å kommunisere om oppveksten sin. Ved å gjøre dette har den London-baserte produsenten, pianisten og rapperen skapt et potensial for å knytte sammen folk gjennom denne opplevelsen.» – LOUD AND QUIET

Hvorfor prøver Alfa Mist hele tiden ut nye stiler og uttrykk? «Musikk er en gave som aldri slutter å gi, fordi jeg prøver hele tiden å finne ut av noe nytt,» forklarer han.

Line up:
Alfa Sekitoleko – keyboard og bandleder (AKA Alfa Mist)
Jamie Houghton – trommer
Florence Moore – bass
Jamie Leeming – gitar
Johnny Woodham – trompet

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev