Fredag 30. apr 2021 kl. 20:00

A tonic for the troops // Hamar jazzklubb

Hamar Jazzklubb / Hamar Teater
Hamar

Energisk, melodisk, straight, fritt, swingende, intenst, høyt og lavt: «A tonic for the troops» putter alle disse ingrediensene i én og samme drink og er en vitamininnsprøytning i jazzkvartettform.

Bassist Ellen Brekken holder vanligvis fortet i de dype frekvenser i bl.a. Hedvig Mollestad trio, Tord Gustavsen trio og Falkevik, men er her selv general og platedebuterer med plata «Ambush» på Odin records. Musikken er inspirert av andre bassister/låtskrivere som bl.a. Marc Johnson, Ray Brown, Charlie Mingus og Scott LaFaro, og noen av parametrene er unisone riff, raske løp, rolige landskap og leken rytmikk i en moderne mainstream-tradisjon.

Brekken har samlet sammen en tropp svært aktive utøvere med bakgrunn fra både den amerikanske tradisjonen og den mer moderne europeiske jazzen, som angriper musikken med både fart og finesse, og er noen av Innlandets mest profilerte jazzmusikere. Drinken vi får servert inneholder både høy energi, tett samspill, sterke melodier, forrykende enkeltprestasjoner og et sprettent komp.

Ellen Brekken – bass, Magnus Bakken – saksofoner, Espen Berg – piano, Magnus Stefansen Eide – trommer

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev