«The Best Things in Life» cover
Scott Hamilton og Karin Krog
«The Best Things in Life»
Stunt/Musikklosen

Karin i Billie-land

Solid dokumentasjon av et swingende amerikansk-skandinavisk samarbeid.

Blant Karin Krogs mange gjøremål i 2015 var en serie konserter sammen med den amerikanske tenoristen Scott Hamilton og en skandinavisk topptrio bestående av de to  svenskene Jan Lundgren (piano) og Hans Backenroth (kontrabass) samt den danske trommeslageren Kristian Leth.  Billie Holiday-jubileet var et av utgangspunktene for prosjektet, og etter solid levering på bl a MaiJazz i Stavanger, gikk bandet i studio i København i juli i forbindelse med festivaljobben under Copenhagen Jazz Festival.

«The Best Things in Life»  kommer temmelig nøyaktig et år etter Karin Krogs forrige standardalbum, «Break of Day», og i et år der den amerikanske antologien «Don’t Just Sing» og re-utgivelsen «Different Days, Different Ways» har satt flomlys på den djerve eksperimentatoren og nyskaperen Karin Krog. I det Holiday-assosierte repertoaret på «The Best Things in Life» gjør hun låter som «I Must Have That Man», «Ain’t Nobody’s Business» og «What A Little Moonlight Can Do» til sine med den samme autoriteten som når hun ferdes i mindre utprøvd lende, en autoritet som er lavmælt på alle andre områder enn den rent håndverksmessige. Med frasering, timing, diksjon og stemmekontroll på mesternivå, og i hyper-responderende samspill med instrumentalistene, plasserer Karin Krog seg så innlysende riktig i fellesuttrykket at versjonene blir uangripelige eksempler på vital tradisjonsforvaltning og ikke forutsigbare repetisjonsøvelser.

Når «The Best Things In Life» er så vellykket, henger det naturligvis også sammen med instrumentalistenes ferdigheter og lydhørhet. Scott Hamilton er en varm, lyrisk historieforteller av en tenorist i mainstreamskolen og gjør et svært så sympatisk inntrykk både sammen med Krog og i albumets to instrumentallåter, «Will You Still Be Mine» og «We Will Be Together Again». Jan Lundgren fyller pianistrollen med fint, swingende komp og en sprudlende strøm av pianistiske lekkerheter i og under melodilinjene, mens bassist Backenroth skinner med bue på «Sometimes I’m Happy» og står for et pulserende driv sammen med Kristian Leth hele veien. Et vellykket bidrag til feiringen av den store Billie – og et samarbeid som gjerne må videreføres også når 2015 har ebbet ut.

Terje Mosnes

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Pepperfuglens vingeslag

Utdrag fra ny bok om Afric Pepperbird, forfatter Jan Omdahl om albumet, gåten Garbarek og funnet av Belonging-testpressen, Jovan Pavlovics trekkspillnyvinninger, fem år med Fieh og julekonsertsesongen er i gang.

Nyhet

Trippel-slipp fra KongsbergJazz

Prisvinner Thomas Strønen med bestillingsverket "Et ørlite beat", Joel Ross 'Parables' og Trondheim Jazz Orchestra & GURLS er første slipp fra Kongsberg Jazzfestival 2023.

Meld deg på vårt nyhetsbrev