Nyhet

Ella-prisen til Kari Grete Jacobsen

Daglig leder i Østnorsk jazzsenter, Kari Grete Jacobsen, ble i går kveld hedret med Oslo Jazzfestivals Ella-pris. Hun mottar prisen for sitt brennende og smittende engasjement for jazzens vilkår, for store og små arrangører, musikere og for barn og unge, uttaler festivalen.

Oslo Jazzfestival deler hvert år ut Ella-prisen, en hederspris til en person som på en bemerkelsesverdig måte har bidratt til Oslos jazzmiljø. Årets prisutdeling fant sted på Munchmuseet onsdag kveld i forkant av den fullsatte konserten med Håkon Kornstad, Oslo Jazzensemble og Rohey Taalah: Mid-Atlantic.

Oslo Jazzfestival sier følgende i sin begrunnelse for prisen:
Årets prisvinner har vært en sentral administrator i norsk jazz i over tjue år. Hun har et brennende og smittende engasjement for jazzens vilkår, for store og små arrangører, musikere og for barn og unge. Som stødig leder for Østnorsk jazzsenter i de siste 20 årene, er hun en støttespiller, pådriver, kunnskapsbank og lobbyist for det lokale jazzmiljøet på Østlandet. Hun har vært en viktig samarbeidspartner for Oslo Jazzfestival i mange år, både gjennom de profesjonelle ensemblene Oslo Jazzensemble og Oslo 14, og de ikke minst med de mange prosjektene for barn og unge som hun har drevet fremover.
Årets prisvinner er alltid imøtekommende, tålmodig og løsningsorientert, hun har et vennlig smil til alle og slutter aldri å kjempe for jazzens villkår.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Musikk for Brede og smale

Sanskriti Shrestha presenterer nytt leviterende band, Bård Bergs beats møter storbandformatet, Brede Sørums kvartett hopper etter Coltrane og vi hører på ny og gammal musikk på plate og youtube.

Nyhet

Jazzprisen 2025 åpnet for nominasjoner

Det er klart for nok en storslått feiring av norsk jazz. Jazzprisen 2025 finner sted på Cosmopolite i Oslo lørdag 5. april. Nå åpner Norsk jazzforum for nominasjoner til de elleve prisene. Nominasjonsfrist er 20. oktober.

Meld deg på vårt nyhetsbrev