Nyhet

Nattjazz-suksess og ny pengegave

Nattjazz melder om publikumssuksess på årets festival. En ny og sjenerøs gave fra Trond Mohn sikrer også overskudd i regnskapet, forteller festivalen.

Nattjazz 2024 gikk over ni dager på USF Verftet i Bergen i slutten av mai. Årets festival startet med utsolgt åpningskonsert og ekstatisk stemning i Hallen USF med Miss Tati Angola Yangue, skriver festivalen i en pressemelding. Dagen etter fremførte Nils Petter Molvær sitt legendariske album Khmer samme sted for over 1500 publikummere. I tillegg var det fullt hus på alle scenene inne på USF Verftet de to første dagene og godt besøk på det varierte programmet utover festivaluken.

– Vi er veldig fornøyde med billettsalget, og en helt nydelig start med utsolgte konserter første helgen. Det viser at vi snart er tilbake på normalt godt besøk. I tillegg har vi fått mange gode tilbakemeldinger fra både publikum og artister i løpet av festivalen, sier festivalsjef Jon Skjerdal.

Ny gave fra Trond Mohn
Kostbare produksjoner, flere musikere og generell prisstigning har ført til kraftig kostnadsøkning også i 2024. Nattjazz hadde i utgangspunktet budsjettert med et underskudd på kr. 500.000, og selv med en totalomsetning på 11,3 millioner kroner og bedre billettsalg enn forventet, endte regnskapet ikke i balanse. Det var inntil det dukket opp en million kroner på kontoen på åpningsdagen.

– Vi er takknemlige for støtten vi får fra alle våre samarbeidspartnere, og ikke minst den rause gaven fra Trond Mohn på åpningsdagen. Dette gir oss større handlingsrom og mulighet til å satse på nye prosjekter og unge musikere, sier Skjerdal.

Totalt har det vært 77 ulike arrangement og konserter under Nattjazz 2024, inkludert bokbad, DJs, ølfestival og Griegakademiets populære eksamenskonserter. Omtrent 350 musikere, 120 frivillige og 50 ansvarlige medarbeidere har også bidratt på ulike måter gjennom arrangementet.

– Vi ser en ny trend i festivalen i år, der andelen unge publikummere ser ut til å øke kraftig i forhold til tidligere år. Det lover godt for jazzens fremtid, avslutter Skjerdal.

Nattjazz 2025 arrangeres på USF Verftet i Bergen, 23. – 31. mai.

Fra forsiden

Nyheter

Årets unge jazzmusikere 2024 er kåret

Det var Sondre Moshagen Lightning Trio som stakk av med seieren under Jazzintro-finalen på Moldejazz onsdag 17. juli. Komposisjoner av høy klasse med mye rytmisk autoritet, og med melodiske og harmoniske ideer som gir trioen en egenartet identitet, sier juryen blant annet i sin begrunnelse.

Moldejazz - dag 1

Fordeler og ulemper med store orkestre

FESTIVAL: Bill Frisell Trio møter Trondheimssolistene og Luftforsvarets Musikkorps, I Like To Sleep lager sitt drømme-jazzorkester og Christian McBride swinger seg gjennom praten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev