Nyhet

Festivalidyll i skogen

Motvind i Middelalderskogen byr på store navn innen jazz og impro så vel som marokkansk gnawa, indisk klassisk musikk, norsk folkemusikk og dans ut i de sene nattetimer. Joe McPhee er årets Artist i Residence under festivalen som arrangeres 21. – 23. juni.

Det blir en ny runde med festivalidyll i skogen når Motvind arrangeres i Middelalderskogen for tredje gang. Over tre dager i naturskjønne omgivelser i Numedal Middelaldersenter i Rollag kommune i Buskerud, presenteres et variert program som favner over internasjonale og nasjonale stilskapere innen folkemusikk, jazz og improvisasjonsmusikk.

– Vi er overbevist om at enhver levende musikktradisjon har masse til felles, og ønsker med programmeringen vår å åpne ører og sinn. På Motvind kan man få med seg alt fra ørkenblues fra Mali til punk fra Nederland, internasjonale legender innen jazz og impro så vel som indisk klassisk musikk og norsk folkemusikk. Det beste av alt er at det henger perfekt sammen; hver kveld er en skreddersydd dramaturgisk reise i lyd, forteller festivalen i en pressemelding.

Den levende legenden Joe McPhee er årets «artist in residence», og vil blant annet spille duokonserter med Paal Nilssen-Love og Jon Rune Strøm, i tillegg til en kvartett med blant annet den Texas-baserte gitaristen Jonathan Horne. På programmet står også den pakistanske mestermusikeren Ustad Noor Baksh, det bejublede marokkanske gnawa-bandet Asmaa Hamzaoui & Bnaat Timboktou, og det egyptisk-norske bandet The HandOver med Jonas Cambien på tangenter.
Henriette Eilertsen Trio, Propan og Emil Bø & venner skal «kaste kubber på den kreative musikkens bål», og den norske folkemusikken formidles blant annet av Sudan Dudan, vokaltrioen Hekate, felespiller Astrid Garmo, munnharpe og elbassduoen Thov Wetterhus & Mattis Kleppen, samt Numedal Spel og Dansarlag.

Mer om programmet på Motvindfestivalen her.

Fra forsiden

Konsert

Ungjazzfest på Victoria

Helgen 15. og 16. juni markerer et hundretalls ungjazzere at det er ti år siden etableringen av Østnorsk jazzsenters første regionale ungdomsjazzorkester.

Now's the time

NTT: Musikk under stjernene

Anja Skybakmoen henter inspirasjon fra Googoosh på sin nye plate, Benjamín Gísli arrangerer norsk-islandsk festival i Oslo og vi er innom Cosmo og Kampen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev