Nyhet

Ny trio på plass i Vossa Jazz

Roger Urhaug er ansatt som ny festivalsjef for Vossa Jazz. I tillegg er Silje S. Halstensen og Kristin Glück-Teigland ansatt som produsent og organisasjonskonsulent.

Vossa Jazz lyste ut to stillinger i mai, og etter endt søknadsprosess har to blitt til tre, forteller festivalen på sine nettsider i dag. Roger Urhaug har fått jobben som som festivalsjef, og Silje S. Halstensen og Kristin Glück-Teigland er ansatt i 50%-stillinger som produsent/organisasjonskonsulent.

Styreleder Hilde Magnusson er svært fornøyd med den nye løsningen: – Den nye festivalsjefen Roger Urhaug er som skapt for jobben, og med hans bakgrunn er eg trygg på at festivalen har fått ein svært kompetent dagleg leiar, og dei to andre nye på Vossa Jazz-kontoret, Silje S. Halstensen og Kristin Glück-Teigland, har bakgrunnar som vil utfylla Roger på ein framifrå måte.

Urhaug har bakgrunn fra blant annet Bergen Jazzforum og Førdefestivalen, og kan vise til bred erfaring fra kulturlivet som både arrangør og utøvende musiker. Han kommer fra stillingen som daglig leder i Kalleklev Management AS som formidler artister innen jazz og folkemusikk i inn- og utland.
Den påtroppende festivalsjefen gleder seg til å komme i gang: – Vossa Jazz er ikkje berre ein av landets flottaste og mest nyskapande jazzfestivalar over tid, han er òg ein viktig del av sjølvkjensla til ei stolt bygd med lange tradisjonar og rik kulturarv. Saman med eit imponerande tal frivillige står ein dedikert organisasjon og viktige samarbeidspartnarar bak og løfter Vossa Jazz til den internasjonalt anerkjende festivalen me alle føler me eig litt. Også eg. Som påtroppande festivalsjef er det med både iver og audmjukskap eg gler meg til å verte betre kjend med både bygda og med alle dei fantastiske drivarane som gjer Vossa Jazz til den han er – og til det å sjølv få vere med å ta ein framifrå festival inn i åra som kjem. Skoa er store, men eg skal gjere mitt beste for å fylla dei.

Silje S. Halstensen er kanskje best kjent under artistnavnet Bendik, men har også bred erfaring fra festivalproduksjon og kulturorganisasjoner. Silje har jobbet i flere festivaler med ulike ansvarsroller, blant annet i Øyafestivalen, Bergenfest, Bergen live sine arrangementer på Koengen, Slottsfjell, Stavernfestivalen og Vill Vill Vest.

Kristin Glück-Teigland kan gjennom sin bakgrunn fra ulike bedrifter, roller og prosjekter vise til en enestående interesse for naturen og kulturarven vår, enten det er snakk om mat, villmarksliv, gårdsdrift eller reiseliv. Kristin har vært vertskap på Fagerheim Fjellstove og driver i dag matkultur-prosjektet Frisk.

Fra forsiden

Konsert

Ungjazzfest på Victoria

Helgen 15. og 16. juni markerer et hundretalls ungjazzere at det er ti år siden etableringen av Østnorsk jazzsenters første regionale ungdomsjazzorkester.

Nyhet

Festivalidyll i skogen

Motvind i Middelalderskogen byr på store navn innen jazz og impro så vel som marokkansk gnawa, indisk klassisk musikk, norsk folkemusikk og dans ut i de sene nattetimer. Joe McPhee er årets Artist i Residence under festivalen som arrangeres 21. - 23. juni.

Meld deg på vårt nyhetsbrev