Nyhet

Fra Sarpsborg til Kardamili i 10 år

Til en liten landsby i Hellas reiser over hundre musikere for å spille 83 konserter i regi av tre norske jazzklubber, 17. – 26. mai. Kardamili International Jazz Festival feirer nå sitt tiende år, og noen av artistene som er med og markerer jubileet er Natalie Aldema Trio, Supercharger Duo og Feast For Fools.

I mai 2014 dro 14 norske musikere ned til Kardamili på Peloponnes i Hellas, i regi av Sarpsborg Jazzklubb. Og sammen med fem greske musikere arrangerte de 21 konserter. I år markerer festivalen 10 år og det er med hele 137 musikere fra 13 forskjellige nasjoner som skal spille 83 konserter. 

Sarpsborg Jazzklubb som startet det hele, har også fått med seg samarbeidspartnerne Asker Jazzklubb og New Orleans Workshop Jazzclub. Den stadig voksende festivalen hadde 14.000 besøkende i 2022 og 2023, og det forventes flere i år, forteller festivalsjef Bjarne Aaserød.
I tillegg til alle tilreisende nordmenn, har dette blitt en populær begivenhet i Hellas, og det kommer publikummere fra England, Tyskland, Holland, USA, Australia og Frankrike. – Så man kan trygt si at festivalen har blitt internasjonal, fortsetter festivalsjefen.

I anledning 10-årsjubileet blir det eksklusive konserter på havna i samarbeid «The Municipality of Western Mani» og i «Leigh Fermor House» i samarbeid med Benaki Museum. Noen av de norske artistene som skal spille på festivalen er Natalie Aldema Trio, Supercharger Duo og Feast For Fools. 

Følg festivalen på facebook og hjemmesiden deres. Og her kan du se hele programmet.

Fra forsiden

Moldejazz 2024 - dag 3 og 4

Folkefesten og jazzen møtes i kveldssola

FESTIVAL: Moldejazz på onsdag og torsdag går fra sur vind til godvær, Jaap Blonk fascinerer både ute og inne, Lightning Trio, Bliss Quintet, Schemes og Coincidences møtes i Jazzintro-finalen, Bill Frisell finner vrengpedalen og den store og den lille festivalen møtes på takterrassen i ellevetiden om kvelden.

Meld deg på vårt nyhetsbrev