Nyhet

Bestillingsverk fra Krogstad

Saksofonist Mona Krogstad vil formidle håp og ettertanke i bestillingsverket Serenity Now på Kongsberg Jazzfestival lørdag 6. juli.

Under Kongsberg Jazzfestival i fjor ble saksofonist Mona Krogstad tildelt #huninvesterer-stipendet fra DNB, og i år kommer hun tilbake til festivalen med nyskrevet musikk. I en verden preget av stadig støy og uro skal bestillingsverket Serenity Now invitere lytteren inn i et musikalsk landskap der håp og ettertanke står i sentrum.

– Gjennom lyriske melodier og levende samspill utforsker verket kontrasten mellom det kraftfulle, insisterende og fredelige, meditative øyeblikk. Inspirert av temaer som kjærlighet, kommunikasjon og spiritualitet, søker verket å utforske de dype aspektene av det å være menneske, forteller Mona Krogstad om verket.

Hun fascineres av kunstens uendelige formidlingsevne, og gjennom Serenity Now ønsker hun å oppfordre lytteren til å reflektere over sitt indre selv. Med seg til prosjektet har Krogstad invitert med musikeren Kristoffer Lo, som er kjent for å sette et tydelig preg på prosjektene han tar del i. I tillegg har Krogstad med seg Hogne Kleiberg på piano, Kertu Aer på kontrabass og Veslemøy Narvesen på slagverk.

Mona Krogstad er en saksofonist og komponist utdannet fra Jazzlinja på NTNU i Trondheim og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hun er aktiv i prosjekter som JUNO, Superspreder, Ladybird Orchestra og sin egen Mona Krogstad Quartet som har sluppet sin kritikerroste debutplate Virgo Sun (Øra Fonogram).

Fra forsiden

Maijazz - 4. mai 2024

Med fest på Røysum

FESTIVAL: Venner, naboer, rockere og pianister inntar lørdagen som fader ut med fest hos Andreas.

Now's the time

NTT: På en benk med Elling

Lars Elling om kunsten og Stian Carstensen, Anna Ueland om vitenskapen og Runar Chand Nordgård om russetiden.

Meld deg på vårt nyhetsbrev