Nyhet

Bestillingsverk fra Krogstad

Saksofonist Mona Krogstad vil formidle håp og ettertanke i bestillingsverket Serenity Now på Kongsberg Jazzfestival lørdag 6. juli.

Under Kongsberg Jazzfestival i fjor ble saksofonist Mona Krogstad tildelt #huninvesterer-stipendet fra DNB, og i år kommer hun tilbake til festivalen med nyskrevet musikk. I en verden preget av stadig støy og uro skal bestillingsverket Serenity Now invitere lytteren inn i et musikalsk landskap der håp og ettertanke står i sentrum.

– Gjennom lyriske melodier og levende samspill utforsker verket kontrasten mellom det kraftfulle, insisterende og fredelige, meditative øyeblikk. Inspirert av temaer som kjærlighet, kommunikasjon og spiritualitet, søker verket å utforske de dype aspektene av det å være menneske, forteller Mona Krogstad om verket.

Hun fascineres av kunstens uendelige formidlingsevne, og gjennom Serenity Now ønsker hun å oppfordre lytteren til å reflektere over sitt indre selv. Med seg til prosjektet har Krogstad invitert med musikeren Kristoffer Lo, som er kjent for å sette et tydelig preg på prosjektene han tar del i. I tillegg har Krogstad med seg Hogne Kleiberg på piano, Kertu Aer på kontrabass og Veslemøy Narvesen på slagverk.

Mona Krogstad er en saksofonist og komponist utdannet fra Jazzlinja på NTNU i Trondheim og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hun er aktiv i prosjekter som JUNO, Superspreder, Ladybird Orchestra og sin egen Mona Krogstad Quartet som har sluppet sin kritikerroste debutplate Virgo Sun (Øra Fonogram).

Fra forsiden

Nyheter

Nesodden Jazzklubb kåret til Årets jazzklubb

Nesodden Jazzklubb ble søndag 19. mai tildelt prisen Årets jazzklubb 2024. Klubbens arrangementer bærer preg av god atmosfære, profesjonalitet og godt besøk, skriver Norsk jazzforum i begrunnelsen for tildelingen, og trekker fram klubbens gode og varierte programmering og ildsjelenes smittende engasjement.

Nyhet

Pris til Jazznytt

Jazznytt er tildelt Norsk Tidsskriftforenings pris for språk og formidling. - Med sikker smak for hva som vil fengsle leserne og en gåtefull evne til å forvandle skribentenes skisser til genuint innsiktsfulle bidrag til den offentlige samtalen får Jazznytt prisen for språk og formidling, uttaler juryen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev