Nyhet

Ti nye fra Moldejazz

I siste programslipp fra Moldejazz finner vi størstedelen av programmet til Alexandraparken, to konserter i Domkirka og en Storyville-konsert.

Det er stor musikalsk bredde i gårsdagens programslipp fra Moldejazz.

Den Oslo-bosatte kubanske fiolinisten og sangeren Yeisy Rojas skal skape varm og god stemning i Alexandraparken onsdag kveld med sin miks av salsa, jazz og funk.  Kvelden før kommer den legendariske soul-labelen Daptone Records’ nye satsning, Thee Sacred Souls, som leverer 60-talls soul krydret med 70-talls groove og r&b.

Torsdag kveld i Alexandraparken spiller Atari, et band som nylig gjorde stor suksess på Trondheim Calling. Atari beskrives som et band som lager jazzdryppet neosoul på en ny måte, der tunge beats møter fjærlette melodier og spennende harmonier. Senere samme kveld spiller den svenske powertrioen Dirty Loops som med sin blanding av jazzfusion, pop og funk har blitt et You tube-fenomen med millioner av følgere verden over. Fredag i parken presenteres først Molde-klassikeren Araya Heep og deretter Prince-bassisten Ida Nielsen.
– En garantert festlig kveld i Alexandraparken. På lørdag regner vi med at parken vil koke når publikumsfavoritten Blåsemafian vender tilbake, nå med en vellykket debutplate i ryggen, skriver Moldejazz i en pressemelding.

Ytre Suløens Jass-ensemble spiller konsert i Domkirka torsdag, der de denne gangen presenterer et Mahalia Jackson-program med den amerikanske vokalisten Tricia Boutté i spissen. Fredagskvelden i Domkirka byr på møte mellom fiolinist Hans P. Kjorstad og den nederlandske cellisten Ernst Reijseger. Tenorsaksofonist Marthe Lea, som allerede har spilt mange jazzfestivaler rundt om i Europa, kommer til Storyville med sitt band som kombinerer spirituell jazz, folkemusikk fra flere kontinenter og frie former i en musikalsk miks.

Moldejazz har tidligere annonsert blant annet Tigran Hamasyan, Veslemøy Narvesen, Andreas Røysum Ensemble, Trondheim Voices, Irreversible Entanglements, Jacob Collier og Bobo Stenson Trio samt flere konserter med Artist in Residence Bill Frisell. Mer om hele Moldejazz-programmet her.

Fra forsiden

Nyheter

Nesodden Jazzklubb kåret til Årets jazzklubb

Nesodden Jazzklubb ble søndag 19. mai tildelt prisen Årets jazzklubb 2024. Klubbens arrangementer bærer preg av god atmosfære, profesjonalitet og godt besøk, skriver Norsk jazzforum i begrunnelsen for tildelingen, og trekker fram klubbens gode og varierte programmering og ildsjelenes smittende engasjement.

Nyhet

Pris til Jazznytt

Jazznytt er tildelt Norsk Tidsskriftforenings pris for språk og formidling. - Med sikker smak for hva som vil fengsle leserne og en gåtefull evne til å forvandle skribentenes skisser til genuint innsiktsfulle bidrag til den offentlige samtalen får Jazznytt prisen for språk og formidling, uttaler juryen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev