Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. – Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Jaga Jazzist er inne i sitt 30 år og det markerer bandet med å spille noen få utvalgte festivaler og klubber. To av disse konsertene blir på Victoria i Oslo når de åpner høstsesongen siste helgen i august.

– Vi elsker Jaga Jazzist for å være en av de viktigste sjangerutfordrerne i jazzen, både i Norge og internasjonalt. De gjennom karrieren har bandet vært nytenkende og spennende, men samtidig holdt på sin egenart og vært umiskjennelig Jaga, sier direktør Øyvind Larsen  i en pressemelding i dag.

Siden starten i Tønsberg har Jaga Jazzist hatt en kontinuerlig trang til å utforske. Over ni studioalbum har de gått fra å være en akustisk lekegrind, via et remixuttrykk hjulpet av gode produsenter, til å igjen være lyden av spilte instrumenter. Jaga Jazzist har blitt sammenlignet med både Khruangbin, Thundercat, Tame Impala og Fela Kuti, men høres mest av alt ut som seg selv. Bandet hadde sin hovedstads-debut på Oslo Jazzhus i 1995, og Nasjonal jazzscene er vel det nærmeste man kommer den legendariske konsertscenen, skriver jazzscenen videre i pressemeldingen.

Fredag forrige uke gjorde bandet konsert med KORK i Store Studio, og opptaket blir å finne i NRK-spilleren fra 26. april.

Fra forsiden

Nyheter

Nesodden Jazzklubb kåret til Årets jazzklubb

Nesodden Jazzklubb ble søndag 19. mai tildelt prisen Årets jazzklubb 2024. Klubbens arrangementer bærer preg av god atmosfære, profesjonalitet og godt besøk, skriver Norsk jazzforum i begrunnelsen for tildelingen, og trekker fram klubbens gode og varierte programmering og ildsjelenes smittende engasjement.

Nyhet

Pris til Jazznytt

Jazznytt er tildelt Norsk Tidsskriftforenings pris for språk og formidling. - Med sikker smak for hva som vil fengsle leserne og en gåtefull evne til å forvandle skribentenes skisser til genuint innsiktsfulle bidrag til den offentlige samtalen får Jazznytt prisen for språk og formidling, uttaler juryen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev