Nyhet

Markerer 20 år med jazzgalla

Asker Jazzklubb har holdt det gående i 20 år, med et stort antall arrangementer og et dedikert publikum. Torsdag 11. april markerer de 20 år med en utsolgt jubileumsgalla.

I Asker utenfor Oslo har en gjeng ildsjeler skapt en vital klubb og møteplass for jazzinteresserte de siste tjue årene. Asker jazzklubb har hovedvekt på standardjazz og presentere både større nasjonale navn og lokale musikere, amatører og profesjonelle, i tillegg til ungdomsjazz. Klubben har bemerket seg med en særdeles høy konsertaktivitet og et trofast og dedikert publikum. Hva er hemmeligheten bak suksessen?

– De tre M-er: Musikk, Mat og Miljø, forteller Harald Skogli, primus motor i klubben. – Vi har bygd stein på stein for å skape et godt sosialt treffsted for jazzinteresserte i nært og godt samarbeid med Lancelot A.S. Jazzklubben har holdt til i de samme lokalene i 20 år, noe som er svært uvanlig for jazzklubber. Her er serviceinnstilt personale, god servering og hyggelig miljø. Lancelot ligger så nær spor 1 på Asker stasjon det er mulig å komme, og lokalene har universell utforming, tilpasset rullestol og rulator. Styret har lagt vekt på et effektivt byråkrati og vært mer opptatt av å realisere enn å bruke tid i møter. Artister og repertoar er tilpasset vårt publikum. De som ønsker eksperimentell og moderne jazz, besøker Nasjonal jazzscene i Oslo. Lancelot har sponset torsdagskonsertene, noe jazzklubben setter stor pris på, da støtten fra ulike instanser ikke strekker til med den høye aktiviteten vi har, sier Skogli.

Jazzgallaen denne uka er allerede utsolgt, men kan du fortell litt om hva vi uten billett går glipp av?
– Vi skal feire oss selv med tre lokale jazzorkestre som har vært sentrale artister i oppstartsperioden. Kultursjefen åpner jubileumsgallaen, det blir servert helstekt indrefilet til gjestene, og Asker Jazzband, Blended Horns og Five Shades of Sax vil underholde med god musikk utover kvelden. Kvelden avsluttes med en musikalsk overraskelse. Da blir scenen full!

Og hva annet kan publikum gledes seg til på Asker Jazzklubb framover?
– Vi får besøk av John Pål Indreberg, Julie Dahle Aagård og Majken Cristiansen utover våren. God musikk og hyggelige gjester hver torsdag og lørdag frem mot sommeren. Klubben bidrar selvsagt på kulturfestivalen i juni, og tar musikken ut til flere lokalsamfunn og arenaer i Asker. Vi håper flere vil melde seg inn i klubben. Det gir oss et godt økonomisk grunnlag til fortsatt drift, avslutter Skogli.

Mer om Asker Jazzklubb og vårens program her.

Fra forsiden

Soddjazz - 26. og 27. april 2024

Det er den Straumen

FESTIVAL: Dra til Inderøya og Soddjazz for en smak av en annen virkelighet.

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Meld deg på vårt nyhetsbrev