Nyheter

Bliss Quintet sikret siste finaleplass

Det ble Bliss Quintet som torsdag kveld på Nasjonal jazzscene sikret seg den fjerde og siste finaleplassen i årets Jazzintro. Under Moldejazz i juli skal bandet spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Det ble spennende under siste innledende runde av lanseringsprogrammet Jazzintro da Bliss Quintet og Philip Granly Trio møttes til duell på Nasjonal jazzscene i Oslo.

– Bandene ga oss fantastiske konserter, og vi forventer å høre mye fra dem begge i årene som kommer, uttalte juryen, som til slutt valgte å sende Bliss Quintet videre til Molde: – Bandet blåste oss av banen, med herlig friskt musikalsk overskudd.

Bliss Quintet består av Oscar Andreas Haug (trompet), Zakarias Meyer Øverli (sax), Benjamín Gísli Einarsson (piano), Gard Kronborg (bass) og Rino Sivathas (trommer). Høsten 2023 utgav kvintetten albumet «Glasshouse» på Jazzland Recordings, og de har de siste årene turnert aktivt i Norge og Europa.


Oscar Andreas Haug og Zakarias Meyer Øverli. Foto: Stein Hødnebø

De fire finalebandene er klare
Dette var den siste av fire innledende runder av Jazzintro 2024. Den første ble arrangert på Bergen Jazzforum i februar, der Schemes sikret seg finaleplass. På Stavanger Jazzforum en drøy uke senere var det Lightning Trio som spilte seg videre. Coincidences ble tredje finaleband etter konsert på Dokkhuset Scene i Trondheim i midten av mars.  Under Moldejazz i juli er det disse tre bandene Bliss Quintet spiller med i finalen. Bandet som til slutt blir kåret til Årets unge jazzmusikere 2024 vil i tillegg til tittel få en festivalturné og et tilrettelagt mentorprogram.
Årets jury består av bassist Ellen Brekken, pianist Dag Arnesen, vokalist Eldbjørg Raknes og slagverker Jakop Janssønn, i tillegg til fagansvarlig i Norsk jazzforum, Roy Jahrn Holtan, som jurysekretær.

Lanseringspakke med festivalturné og mentorprogram
En rekke av landets fremste jazzmusikere har tidlig i sine karrierer deltatt i Jazzintro. Lanseringsprogrammet har blitt en prestisjetung visning- og introduksjonsarena for unge, profesjonelle musikere. Drøyt tjuefem år etter det hele startet, er Jazzintro lansert i en noe endret utgave. Flere samarbeidspartnere har kommet inn, de innledende rundene er lagt til nye arenaer, og lanseringspakke og -turné har fått nye rammer.  Fem av landets største jazzfestivaler har vært samarbeidspartnere siden starten. Nå er festivalsamarbeidet utvidet ytterligere med flere av de store festivalene, der Årets unge jazzmusikere vil være på plakaten under festivalsesongen 2025.
Som tidligere vil Norsk jazzforum legge opp en mentorordning for Årets unge jazzmusikere. Denne lages i samarbeid med musikerne selv etter ønsker og behov, og kan inneholde blant annet møter med bransjeaktører for en introduksjon til livet som profesjonell musiker, tilrettelegging av møteplasser og nettverksbygging samt opplegg for kunstnerisk utvikling.

Samarbeidspartnere Jazzintro 2024:
Bergen Jazzforum, Nasjonal jazzscene, Stavanger Jazzforum, Dokkhuset Scene, Moldejazz, Nordlysfestivalen, Bodø Jazz Open, Vossa Jazz, Maijazz, Nattjazz, Kongsberg Jazzfestival, Oslo Jazzfestival og Sildajazz. Jazzintro er støttet av Sparebankstiftelsen DNB.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzparagrafen lever!

Zakarias Meyer Øverli tolker Steve Grossman og JazzArkivets eksistens var truet etter at Stavangers jazzparagraf ble foreslått fjernet. La jazzlørdagen leve, sier nå vi!

Nyhet

Nattjazz-suksess og ny pengegave

Nattjazz melder om publikumssuksess på årets festival. En ny og sjenerøs gave fra Trond Mohn sikrer også overskudd i regnskapet, forteller festivalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev