Nyheter

Lightning Trio spilte seg videre til Jazzintro-finale

Det var Lightning Trio som sikret seg en finaleplass i Jazzintro 2024 da den andre runden av Jazzintro ble arrangert på Stavanger Jazzforum skuddårskvelden.

Det var Lightning Trio og tuvahalseband som møttes til duell da den andre av fire innledende runder av Jazzintro 2024 gikk av stabelen på Stavanger Jazzforum torsdag 29. februar.

– Banda imponerte fra første stund, med sterke komposisjoner og smittende overskudd. Lightning trio tok seg videre, i rytmisk drivende og henimot telepatisk samspill, uttaler juryen.

I finalen under Moldejazz i juli skal Lightning Trio spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram

Bandet, som består av Sondre Moshagen (piano), Kertu Aer (kontrabass) og Steinar Heide Bø (trommer), beskrives som en energisk pianotrio, med lyriske melodier, vakre harmonier og rytmisk driv.

Dette var den andre av fire innledende runder av Jazzintro 2024.  I finalen under Moldejazz i juli skal Lightning Trio møte Schemes, som kvalifiserte seg i forrige uke, og ytterligere to band som avgjøres i de to siste rundene på Dokkhuset scene i Trondheim og Nasjonal jazzscene i Oslo. På Moldejazz vil juryen kåre ett av bandene til Årets unge jazzmusikere 2024. Dette bandet vil motta en lanseringspakke fra Norsk jazzforum som inkluderer en festivalturné og et tilrettelagt mentorprogram.

En rekke av landets fremste jazzmusikere har tidlig i sine karrierer deltatt i Jazzintro. Lanseringsprogrammet som startet opp i 1998, har vært viktig for å løfte fram og synligjøre talentene i norsk jazz. Jazzintro har etablert seg som en prestisjetung visning- og introduksjonsarena for unge, profesjonelle musikere. I 2024 består juryen av bassist Ellen Brekken, pianist Dag Arnesen, vokalist Eldbjørg Raknes og slagverker Jakop Janssønn.

 

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev