Nyhet

Tilbake til Kongsberg etter 50 år

Trommelegenden Billy Cobham returnerer til Kongsberg Jazzfestival, 50 år etter han stod på scenen i gamle Kongsberg kino. På Energimølla 5. juli kommer Cobham med prosjektet Time Machine, med musikk fra den epoken.

I 1974 spilte Billy Cobham på Kongsberg Jazzfestival, i gamle Kongsberg kino, med musikk fra sin første plate under eget navn, Spectrum.

– Nå kan vi ønske han hjertelig velkommen tilbake når han tar med seg prosjektet Time Machine, som er musikk nettopp fra denne epoken. Det er bare å glede seg til en stor musikkopplevelse, denne gangen på EnergiMølla, uttaler festivalen i en pressemelding.

Jazz-fusiontrommisen Billy Cobham etablerte det velkjente jazz-rockbandet Dream med brødrene Brecker og John Abercrombie i 1969. Suksessen med dette bandet førte ham raskt til sentrale musikalske konstellasjoner i tida omkring 1970: Miles Davis med platene Live-Evil, A Tribute to Jack Johnson og Bitches Brew, og Mahavishnu Orchestra med The Inner Mounting Flame og Birds of Fire. Cobhams egne utgivelse Spectrum som kom i 1973, og ble et gjennombrudd for jazz-fusionmusikken hos et større publikum, og det var med dette bandet Billy Cobham spilte konsert under Kongsberg Jazzfestival i 1974. Over femti år etter Dream og Spectrum ønsker Cobham med sitt nåværende band, Billy Cobham’s Time Machine, å vende tilbake til denne musikken. På Energimølla fredag 5. juli skal Cobham vise publikum at han fremdeles kan drive et band med snert og kraft og groovy rytmer.

Red. anm.: Det ble opprinnelig skrevet i saken at Cobham spilte på Kongsberg Jazzfestival for første gang i 1974, men vi har blitt gjort oppmerksom på at det er feil.  Som medlem av Jimmy Owens Quartet spilte han på festivalen i 1972.  Saken ble endret 1. mars kl. 09.50.

Fra forsiden

Nyheter

Nesodden Jazzklubb kåret til Årets jazzklubb

Nesodden Jazzklubb ble søndag 19. mai tildelt prisen Årets jazzklubb 2024. Klubbens arrangementer bærer preg av god atmosfære, profesjonalitet og godt besøk, skriver Norsk jazzforum i begrunnelsen for tildelingen, og trekker fram klubbens gode og varierte programmering og ildsjelenes smittende engasjement.

Meld deg på vårt nyhetsbrev