Nyhet

Tilbake til Kongsberg etter 50 år

Trommelegenden Billy Cobham returnerer til Kongsberg Jazzfestival, 50 år etter han stod på scenen i gamle Kongsberg kino. På Energimølla 5. juli kommer Cobham med prosjektet Time Machine, med musikk fra den epoken.

I 1974 spilte Billy Cobham på Kongsberg Jazzfestival, i gamle Kongsberg kino, med musikk fra sin første plate under eget navn, Spectrum.

– Nå kan vi ønske han hjertelig velkommen tilbake når han tar med seg prosjektet Time Machine, som er musikk nettopp fra denne epoken. Det er bare å glede seg til en stor musikkopplevelse, denne gangen på EnergiMølla, uttaler festivalen i en pressemelding.

Jazz-fusiontrommisen Billy Cobham etablerte det velkjente jazz-rockbandet Dream med brødrene Brecker og John Abercrombie i 1969. Suksessen med dette bandet førte ham raskt til sentrale musikalske konstellasjoner i tida omkring 1970: Miles Davis med platene Live-Evil, A Tribute to Jack Johnson og Bitches Brew, og Mahavishnu Orchestra med The Inner Mounting Flame og Birds of Fire. Cobhams egne utgivelse Spectrum som kom i 1973, og ble et gjennombrudd for jazz-fusionmusikken hos et større publikum, og det var med dette bandet Billy Cobham spilte konsert under Kongsberg Jazzfestival i 1974. Over femti år etter Dream og Spectrum ønsker Cobham med sitt nåværende band, Billy Cobham’s Time Machine, å vende tilbake til denne musikken. På Energimølla fredag 5. juli skal Cobham vise publikum at han fremdeles kan drive et band med snert og kraft og groovy rytmer.

Red. anm.: Det ble opprinnelig skrevet i saken at Cobham spilte på Kongsberg Jazzfestival for første gang i 1974, men vi har blitt gjort oppmerksom på at det er feil.  Som medlem av Jimmy Owens Quartet spilte han på festivalen i 1972.  Saken ble endret 1. mars kl. 09.50.

Fra forsiden

Maijazz - søndag 5. mai 2024

Eventyrferd på ekte

FESTIVAL: Camilla og Elisabeth er er intet mindre enn dronningnavnene på søndag.

Maijazz - 4. mai 2024

Med fest på Røysum

FESTIVAL: Venner, naboer, rockere og pianister inntar lørdagen som fader ut med fest hos Andreas.

Meld deg på vårt nyhetsbrev