Nyheter

Schemes spilte seg videre til Jazzintro-finale

Det var kvartetten Schemes som sikret seg en finaleplass i Jazzintro 2024 da første runde av lanseringsprogrammet ble arrangert på Bergen Jazzforum torsdag kveld. I finalen under Moldejazz i juli skal bandet kjempe om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Det var de to bandene ASQ // Amund Stenøien Quartet og Schemes som møttes til duell da den første av fire innledende runder av Jazzintro 2024 gikk av stabelen i Bergen torsdag 22. februar.

– Schemes og ASQ holder et skyhøyt nivå, hvor samtlige kunne vært årets unge jazzmusikere. Til slutt ble det dynamisk og formmessig spenn som avgjorde, uttaler juryen, som til slutt valgte å sende Schemes videre til finalen.

Kvartetten, med base i Trondheim, består av Brede Sørum (saksofon), Oliver Skou-Due (piano), Bendik Løland Lundsvoll (kontrabass) og Veslemøy Narvesen (trommer). Musikken beskrives som ukonvensjonell og kontrastfylt med intrikat og gjennomkomponert låtmateriale, bundet sammen av lengre improviserte partier.

Dette var den første av fire innledende runder av Jazzintro 2024.  I finalen under Moldejazz i juli skal Schemes møte tre andre band som vil kvalifisere seg til finalespill gjennom innledende runder på Stavanger Jazzforum, Dokkhuset scene i Trondheim og Nasjonal jazzscene i Oslo. På Moldejazz vil juryen kåre ett av bandene til Årets unge jazzmusikere 2024. Dette bandet vil motta en lanseringspakke fra Norsk jazzforum som inkluderer en festivalturné og et tilrettelagt mentorprogram.

En rekke av landets fremste jazzmusikere har tidlig i sine karrierer deltatt i Jazzintro. Lanseringsprogrammet som startet opp i 1998, har vært viktig for å løfte fram og synligjøre talentene i norsk jazz. Jazzintro har etablert seg som en prestisjetung visning- og introduksjonsarena for unge, profesjonelle musikere. I 2024 består juryen av bassist Ellen Brekken, pianist Dag Arnesen, vokalist Eldbjørg Raknes og slagverker Jakop Janssønn.

Spilleliste Jazzintro 2024:
Bergen jazzforum, 22. februar: ASQ // Amund Stenøien Quartet og Schemes
Stavanger Jazzforum, 29. februar: Lightning Trio og tuvahalseband
Dokkhuset, Trondheim, 17. mars: SUPERSPREDER og Coincidences
Nasjonal jazzscene, Oslo, 3. april: Bliss Quintet og Philip Granly Trio
Moldejazz, 17. juli: FINALE

Fra forsiden

Nyhet

Ti nye fra Moldejazz

I siste programslipp fra Moldejazz finner vi størstedelen av programmet til Alexandraparken, to konserter i Domkirka og en Storyville-konsert.

Nyhet

Sært i Smeltehytta

Kongsberg Jazzfestival har programmet for årets Særingfest klart. Den mer eksperimentelle delen av festivalen byr i år på blant annet trioen SPACE, Phil Minton & Veryan Weston, Nicole Mitchell solo og Christian Wallumrød & Ingebrigt Håker Flaten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev