Nyhet

Stort lørdagsslipp fra Kongsbergjazz

Tre nye artister annonseres til lørdagen på Kongsberg Jazzfestival. Susanna kommer med sitt Baudelaire-prosjekt med samtidsorkesteret Oslo Sinfonietta, Per Zanussi presenterer sin splitter nye kvartett, og Ingrid Olava gjester poesioasen.

I Kongsberg Musikkteater lørdag 6. juli skal Susanna synge tekster av Baudelaire i ny drakt med samtidsorkesteret Oslo Sinfonietta. I 2023 orkesterdebuterte Susanna med KORK, live og med kritikerrost albumutgivelse. Nå tar hun steget videre, i samarbeid med velrennomerte Oslo Sinfonietta, ledet av dirigent Christian Eggen. Jarle Storløkken og Jan Martin Smørdal har komponert nye arrangementer av Susannas musikk for henne og ensemblet.
– Det betyr ekstra mye for festivalen å ønske Susanna velkommen hjem med en sentral plass på sommerens jubileumsfestival, sier festivalsjef Ragnhild Menes i en pressemelding.

Fersk jazzkvartett fra Zanussi
Per Zanussi fikk festivalens store musikerpris DNB-prisen i 2023, og kommer til Kongsberg i år med flere nye prosjekter, blant annet den splitter nye kvartetten Zanussi 4 som består av saksofonistene Fredrik Ljungkvist og Lotte Anker, i tillegg til trommeslager Hans Hulbækmo. Per Zanussi har tidligere samarbeidet med alle i andre sammenhenger, men nå forener de krefter for første gang som band under Kongsberg Jazzfestival.
– Per Zanussi har plukket musikere fra øverste hylle til dette bandet, og vi gleder oss til å høre det for første gang på sommerens festival, forteller Menes.
Zanussi 4 spiller på EnergiMølla lørdag 6. juli.

Ingrid Olava til poesioasen
Siden den kritikerroste debuten med Juliet’s Wishes har Ingrid Olava levert et imponerende antall konserter og en låtkatalog som har resultert i en mengde priser og nominasjoner gjennom en popkarriere på 15 år. I tillegg til sin egen sterke katalog med publikumsfavoritter som «Only just begun», «Back to love» og «Warrior song», har Ingrid Olava alltid omfavnet og tolket andre kunstnere. I konsertformatet har hun utviklet seg til å bli en eklektisk blanding av eget og andres materiale, og det får publikum høre i poesioasen på Christians Kjeller.

Fra forsiden

Nyhet

JAM’ing i Molde

Etter fem års planlegging er forprosjektet til et nasjonalt formidlingssenter for jazz i Molde klart. Navnet JAM er på plass, og nå jobbes det med finansieringen og lokaler.

Soddjazz - 26. og 27. april 2024

Det er den Straumen

FESTIVAL: Dra til Inderøya og Soddjazz for en smak av en annen virkelighet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev