Nyhet

Feirer med musikalsk eventyr

Hilde Louise Asbjørnsen markerer 20 år som plateartist med en ekstraordinær «verdensturné» i egen by – en musikalsk reise fra New York, via Berlin, Paris og New Orleans, med siste stopp i Oslo.

I år er det tjue år siden Hilde Louise Asbjørnsens platedebut «Eleven Nights and Two Early Mornings», og siden har det blitt 12 flere utgivelser. Asbjørnsen har også skrevet suksessboka og den Hedda-nominerte forestillingen «Stardust», hun har vunnet komiprisen to ganger og gjort store roller på teaterscenen. Det er med andre ord mye å feire for Asbjørnsen dette året, og det vil hun gjøre på to Oslo-steder som har betydd mye for henne gjennom karrieren, Teaterkjeller’n og Herr Nilsen. Utover vinteren og våren blir det fem konserter med ulike band-konstellasjoner tilpasset de ulike byene og lyden av dem.

– Som jazzartist i over 20 år har jeg naturlig nok blitt inspirert av et flertall av artister og musikalske stiler. Så i denne konsertserien tar jeg publikum med på en musikalsk interrail der hver konsert presenterer stemningen fra en kjent musikalsk stilart i jazzens univers. Det blir et lite musikalsk eventyr, både for oss og for publikum, forteller Hilde Louise Asbjørnsen i en pressemelding.

– Det første stoppet vi skal innom på turen er New Yorks urbane klubbjazzscene. På konsert nummer to i rekken går turen til Berlin og kabaretens mørke undergrunn. Det tredje stoppet på reisen er Paris, hvor vi serverer fransk café swingstring av ypperste kvalitet. I New Orleans får publikum smake på en gumbo-miks av karibiske strender og bluesens blå toner. Siste stopp på turneen er Oslo, der de får musikalske perler pakket inn i jazz fra Oslo-revyens store høytid, presentert med jazzpianist Anders Aarum, utdyper Asbjørnsen.

Publikum har mulighet til å kjøpe billetter til enkeltkonserter eller til hele serien.

Hilde Louise Asbjørnsens «Verdensturné» i egen by:
25. januar – TEATERKJELLER’N, OSLO
«Til New York» med Anders Aarum (pi), Jens Fossum (b) og Hermund Nygård (tr)

1. februar – HERR NILSEN JAZZCLUB, OSLO
«Movies & Stories Like This» Duokonsert med Anders Aarum

22. februar – TEATERKJELLER’N, OSLO
«Til Paris» med Svein Erik Martisen (git), Anders Aarum (pi) og Jens Fossum (b)

18. april – TEATERKJELLER’N, OSLO
«Til New Orleans» med Kåre Nymark jr. (trompet), Anders Aarum (pi), Jens Fossum (b) og Elias Tafjord (tr)

16. mai- TEATERKJELLER’N, OSLO
«Til Oslo» med Anders Aarum (pi)

Fra forsiden

Nyhet

JAM’ing i Molde

Etter fem års planlegging er forprosjektet til et nasjonalt formidlingssenter for jazz i Molde klart. Navnet JAM er på plass, og nå jobbes det med finansieringen og lokaler.

Nyhet

Klart for Maijazz-uka

Årets Maijazz i Stavanger åpner fredag 3. mai. På festivalprogrammet de neste dagene står blant annet Nils Petter Molvær, Tord Gustavsen, Angelique Kidjo, Dirty Loops og Stavanger Symfoniorkester med Thomas Dybdahl.

Meld deg på vårt nyhetsbrev