Nyhet

Feirer med musikalsk eventyr

Hilde Louise Asbjørnsen markerer 20 år som plateartist med en ekstraordinær «verdensturné» i egen by – en musikalsk reise fra New York, via Berlin, Paris og New Orleans, med siste stopp i Oslo.

I år er det tjue år siden Hilde Louise Asbjørnsens platedebut «Eleven Nights and Two Early Mornings», og siden har det blitt 12 flere utgivelser. Asbjørnsen har også skrevet suksessboka og den Hedda-nominerte forestillingen «Stardust», hun har vunnet komiprisen to ganger og gjort store roller på teaterscenen. Det er med andre ord mye å feire for Asbjørnsen dette året, og det vil hun gjøre på to Oslo-steder som har betydd mye for henne gjennom karrieren, Teaterkjeller’n og Herr Nilsen. Utover vinteren og våren blir det fem konserter med ulike band-konstellasjoner tilpasset de ulike byene og lyden av dem.

– Som jazzartist i over 20 år har jeg naturlig nok blitt inspirert av et flertall av artister og musikalske stiler. Så i denne konsertserien tar jeg publikum med på en musikalsk interrail der hver konsert presenterer stemningen fra en kjent musikalsk stilart i jazzens univers. Det blir et lite musikalsk eventyr, både for oss og for publikum, forteller Hilde Louise Asbjørnsen i en pressemelding.

– Det første stoppet vi skal innom på turen er New Yorks urbane klubbjazzscene. På konsert nummer to i rekken går turen til Berlin og kabaretens mørke undergrunn. Det tredje stoppet på reisen er Paris, hvor vi serverer fransk café swingstring av ypperste kvalitet. I New Orleans får publikum smake på en gumbo-miks av karibiske strender og bluesens blå toner. Siste stopp på turneen er Oslo, der de får musikalske perler pakket inn i jazz fra Oslo-revyens store høytid, presentert med jazzpianist Anders Aarum, utdyper Asbjørnsen.

Publikum har mulighet til å kjøpe billetter til enkeltkonserter eller til hele serien.

Hilde Louise Asbjørnsens «Verdensturné» i egen by:
25. januar – TEATERKJELLER’N, OSLO
«Til New York» med Anders Aarum (pi), Jens Fossum (b) og Hermund Nygård (tr)

1. februar – HERR NILSEN JAZZCLUB, OSLO
«Movies & Stories Like This» Duokonsert med Anders Aarum

22. februar – TEATERKJELLER’N, OSLO
«Til Paris» med Svein Erik Martisen (git), Anders Aarum (pi) og Jens Fossum (b)

18. april – TEATERKJELLER’N, OSLO
«Til New Orleans» med Kåre Nymark jr. (trompet), Anders Aarum (pi), Jens Fossum (b) og Elias Tafjord (tr)

16. mai- TEATERKJELLER’N, OSLO
«Til Oslo» med Anders Aarum (pi)

Fra forsiden

Nyhet

Sært i Smeltehytta

Kongsberg Jazzfestival har programmet for årets Særingfest klart. Den mer eksperimentelle delen av festivalen byr i år på blant annet trioen SPACE, Phil Minton & Veryan Weston, Nicole Mitchell solo og Christian Wallumrød & Ingebrigt Håker Flaten.

Nyhet

Vossa Jazz utlyser to stillinger

Etter ett års permisjon fra stillingen som festivalsjef i Vossa Jazz, har Trude Storheim annonsert at hun går nye veier. Nå utlyser festivalen både sjefsjobben og en produsentstilling. Søknadsfrist er 12. mai.

Meld deg på vårt nyhetsbrev