Nyhet

Rosen, Larsen og festivalen

Årets Djangofestival får et kjærkomment comeback når Jimmy Rosenberg, som spilte en av sine første internasjonale konserter på Djangofestivalen som 12-åring, spiller med sin trio torsdag 18. januar og er jam-vert på både fredag 19. januar og lørdag 20. januar. Festivalen byr også på Hot Club de Norvège og flere spennende stjerner i stringswing-miljøet.

Djangofestivalen i Norge var den aller første i verden til å samle stringswing-miljøet, for å hedre og modernisere musikk inspirert av Django Reinhardt. I dag er det mer enn 50 land som arrangerer stringswing, jazz manouche eller sigøynerjazz-festivaler.

Grunnlegger av Djangofestivalen, Hot Club de Norvège og stjernestøvforsker Jon Larsen, har kjent «comeback-artisten» Jimmy Rosenberg siden han var ung. Rosenberg blir av mange ansett for å være verdens beste gitarist, og nå er «gutten» snart blitt 44 år, like gammel som den norske Djangofestivalen.
Larsen møtte ham for første gang på en festival i Samois-sur-Seine, og han har blant annet produsert plata «The One and Only» i 1999 med Jimmy Rosenberg, Bireli Lagrene og Angelo DeBarre.


Jimmy Rosenberg imponerer lytterne fra ung alder, her også med Jon Larsen. Foto: Privat.

Men med gjennombruddet til Rosenberg fulgte også rusproblemer, som fortalt i dokumentaren «Jon & Jimmy». Våren 2004 var Rosenberg på besøk i Oslo for å spille inn plate med Stian Carstensen. Larsen hadde booket en internasjonal turne på tre måneder, med utsolgte hus for å se «verdens beste gitarist». Men Rosenberg hadde begynt å ruse seg igjen, og etter overdose, sykehusbesøk og voldsepisoder ble turneen kansellert.
Men nå, etter en lengre pause, er Jimmy Rosenberg tilbake på scenen med trio. Sjekk ut dokumentaren laget av Bjørn Ola Bjørntoft, om Jon Larsen og Jimmy Rosenberg for et innblikk i deres utrolige historie:

Hot Club de Norvège, bandet Jon Larsen startet, skal også spille på Djangofestivalen. Larsen har blitt stjernestøvforsker og gitt stafettpinnen videre til Ola Erlien og Gildas Le Pape. Svein Aarbostad og Finn Hauge holder fortsatt stødig kurs sammen med Hot Club, og bandet har med seg gjestene Majken Christiansen og Lars Frank. De spiller torsdag 18. januar.

Det er flere andre spennende artister på programmet. Sjekk dem ut på hjemmesiden til Cosmopolite.

Fra forsiden

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Mandaljazz 10-årsjubileum - Cosmopolite 12. april 2024

Mandalitter og kosmopolitter

KONSERT: Frijazz, soul og kunstfreaks kler også de store norske scenene, som da Mandaljazz og Andreas Røysums bande med hell inntok Cosmopolite.

Meld deg på vårt nyhetsbrev