Nyhet

Rosen, Larsen og festivalen

Årets Djangofestival får et kjærkomment comeback når Jimmy Rosenberg, som spilte en av sine første internasjonale konserter på Djangofestivalen som 12-åring, spiller med sin trio torsdag 18. januar og er jam-vert på både fredag 19. januar og lørdag 20. januar. Festivalen byr også på Hot Club de Norvège og flere spennende stjerner i stringswing-miljøet.

Djangofestivalen i Norge var den aller første i verden til å samle stringswing-miljøet, for å hedre og modernisere musikk inspirert av Django Reinhardt. I dag er det mer enn 50 land som arrangerer stringswing, jazz manouche eller sigøynerjazz-festivaler.

Grunnlegger av Djangofestivalen, Hot Club de Norvège og stjernestøvforsker Jon Larsen, har kjent «comeback-artisten» Jimmy Rosenberg siden han var ung. Rosenberg blir av mange ansett for å være verdens beste gitarist, og nå er «gutten» snart blitt 44 år, like gammel som den norske Djangofestivalen.
Larsen møtte ham for første gang på en festival i Samois-sur-Seine, og han har blant annet produsert plata «The One and Only» i 1999 med Jimmy Rosenberg, Bireli Lagrene og Angelo DeBarre.


Jimmy Rosenberg imponerer lytterne fra ung alder, her også med Jon Larsen. Foto: Privat.

Men med gjennombruddet til Rosenberg fulgte også rusproblemer, som fortalt i dokumentaren «Jon & Jimmy». Våren 2004 var Rosenberg på besøk i Oslo for å spille inn plate med Stian Carstensen. Larsen hadde booket en internasjonal turne på tre måneder, med utsolgte hus for å se «verdens beste gitarist». Men Rosenberg hadde begynt å ruse seg igjen, og etter overdose, sykehusbesøk og voldsepisoder ble turneen kansellert.
Men nå, etter en lengre pause, er Jimmy Rosenberg tilbake på scenen med trio. Sjekk ut dokumentaren laget av Bjørn Ola Bjørntoft, om Jon Larsen og Jimmy Rosenberg for et innblikk i deres utrolige historie:

Hot Club de Norvège, bandet Jon Larsen startet, skal også spille på Djangofestivalen. Larsen har blitt stjernestøvforsker og gitt stafettpinnen videre til Ola Erlien og Gildas Le Pape. Svein Aarbostad og Finn Hauge holder fortsatt stødig kurs sammen med Hot Club, og bandet har med seg gjestene Majken Christiansen og Lars Frank. De spiller torsdag 18. januar.

Det er flere andre spennende artister på programmet. Sjekk dem ut på hjemmesiden til Cosmopolite.

Fra forsiden

Soddjazz - 26. og 27. april 2024

Det er den Straumen

FESTIVAL: Dra til Inderøya og Soddjazz for en smak av en annen virkelighet.

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Meld deg på vårt nyhetsbrev