Nyheter

Mette Rasmussen Trio North starter jazzåret i sør

I februar sender Sørnorsk jazzsenter saksofon-fyrverkeriet Mette Rasmussen og hennes Trio North, med Ingebrigt Håker Flaten og Veslemøy Narvesen, ut på turne til Agder og Telemark.

Konsertåret i sør får en real kickstart når Sørnorsk jazzsenter sender saksofon-fyrverkeriet Mette Rasmussen ut på turne. Sammen med bassist Ingebrigt Håker Flaten og trommeslager Veslemøy Narvesen besøker saksofonisten seks klubber i regionen. Turneen starter 4. februar på Flekkefjord Jazzklubb.

Fra improvisasjon til komposisjon og tilbake igjen
Trio North er frontet av den danskfødte og nå norgesbaserte saksofonisten Mette Rasmussen. Rasmussen har vært en eksplosiv kraft på den internasjonale friimpro-scenen de siste ti årene, men hun brukte innetiden under pandemien til å studere komposisjon, og denne nye trioen er middelet hun har valgt for å vise oss denne siden av musikken sin. Der Rasmussen før fant stemmen og lyden i møte med publikum, har hun nå i større grad forberedt og jobbet med ideene, forteller Sørnorsk jazzsenter. I Trio North møter melodi ren ild, drevet av en drivende rytmeseksjon bestående av bass-unikum Ingebrigt Håker Flaten og Sørlandets egen super-trommeslager Veslemøy Narvesen.

Trio North debuterte med verket «Time Travels Through Us» på Victoria Nasjonal jazzscene i 2022. I 2023 spilte de inn sin første plate og har etter utgivelsen vært på en omfattende Europaturné, inkludert Oslo Jazzfestival, North Sea Jazz Festival, samt en rekke andre klubber og festivaler i inn- og utland. Nå kommer de til Sør-Norge for å spille seks konserter i Agder og Telemark.

Pling plong og rock
– Det er viktig for oss som jazzsenter å ha en bredde i musikken vi presenterer. Noen har nok fordommer om at jazz er pling plong, men stadig flere har oppdaget jazzen som sjanger gjennom noen av de drivende nye jazzrock-prosjektene som har kommet i Norge de siste årene, som Hedvig Mollestad og Steamdome. Mette Rasmussen Trio North kan nok huke av for både pling plong og rock, så her er mulighet til både å bli utfordret og begeistret. Også skader det jo ikke akkurat at Sørlandets egen Veslemøy Narvesen er med på trommer, sier daglig leder Sigrun Tara Øverland.

Klassekampen skrev følgende om Trio North: «Det Rasmussen-komponerte materialet byr på abstrakte strekk med så vel knirk, pling og plong, men også solide akustiske groovestrekk som får tid og lov til å feste seg, og noen eksalterte øyeblikk av tung riffing som rett og slett låter ganske rocka, på beste mulige vis.»

Turnérute:
Søndag 4/2 – Flekkefjord jazzklubb, mandag 5/2 – Mandal jazzklubb, Tirsdag 6/2 – Arendal Jazzklubb, onsdag 7/2 – Kristiansand jazzvesen, torsdag 8/2 – Skiensjazzdraget, fredag 9/2 – Bø jazzklubb (dobbeltkonsert med Trondheim jazzorkester og Gurls)

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

Meld deg på vårt nyhetsbrev