Nyhet

45 i jazzens ur

Olaf Kamfjord åpner sesongen for Urijazz i Tønsberg som markerer 45 år. Vårsesongen på klubben viser et spekter av tverrkunstneriske uttrykk, skandinaviske utflyttere fra Paris, norsktolkede jazzstandarder og musikalsk speiling fra ulike verdensdeler.

Torsdag 18. januar blir det sesongåpning med «grunnfjellet» til Urijazz, Olaf Knerten Kamfjord. Bassisten har nå satt sammen en ny kvartett, Knerten Kamfjord Kvartett, der han spiller sine egne låter med de allsidige musikerne Tore Johansen, Lars Andreas Aspesæter og Hermund Nygård.


Lise Hvoslef gjør jazz standarder på norsk. Foto: Presse.

Urijazz får besøk av flere spennende artister denne våren. Lise Hvoslef har gjort jazzstandarder med norsk tekst, og har med seg Ellen Brekken, Kjetil Jerve, Magnus Sefaniassen Eide og Kristoffer Kompen fredag 1. mars. Den 5. april kommer Frøy Aagre og hennes JazM med en tverrkunstnerisk jazzopptreden hvor hun spiller med Audun Ellingsen og Andreas Bratli, samt jazzdanser Victor A. O. Pedersen. Lilja speiler musikk fra ulike verdensdeler 19. april med Sanne Rambags, Bafana Nhlapo, Jo Skaansar og Erik Nylander. Petter Wettre og hans nordiske utflyttere i Paris, har satt sammen bandet Made In Scandinavia. De spilte inn album høsten 2023, og 15. mai kommer de for å spille på Urijazz.

Fra forsiden

Nyhet

Sært i Smeltehytta

Kongsberg Jazzfestival har programmet for årets Særingfest klart. Den mer eksperimentelle delen av festivalen byr i år på blant annet trioen SPACE, Phil Minton & Veryan Weston, Nicole Mitchell solo og Christian Wallumrød & Ingebrigt Håker Flaten.

Nyhet

Vossa Jazz utlyser to stillinger

Etter ett års permisjon fra stillingen som festivalsjef i Vossa Jazz, har Trude Storheim annonsert at hun går nye veier. Nå utlyser festivalen både sjefsjobben og en produsentstilling. Søknadsfrist er 12. mai.

Meld deg på vårt nyhetsbrev