Nyhet

Utfordrer små og store ører

For tredje gang inntar impro- og avantgardefestivalen All Ears Munchmuseet i Bjørvika. Små besetninger preger et spennende festivalprogram, og i år utvider de med Small Ears, workshop for barn.

All Ears er en musikerdrevet festival som har presentert impro, avantgarde og eksperimentell musikk i over tjue år. Etter en rekke år på små klubber rundt i Oslo, arrangeres nå festivalen for tredje gang på hovedscenen i Munchmuseet. Musiker Natali Abrahamsen Garner har de siste tre årene programmert festivalen sammen med Anja Lauvdal. I et nylig intervju med Now’s The Time forteller Abrahamsen Garner at de ser på de tre programmene som en helhetlig tanke:
– Vi har hele veien vært veldig tro til ønsket om å presentere cutting edge avant garde uttrykkene innen den improviserte musikken, og ellers være åpne når det kommer til ‘sjanger’ om det går an å si. Vi har også vært sabla harde på å prøve å booke musikere og artister som ikke spiller masse i Oslo ellers, og dermed har det også blitt en del navn som kanskje ikke er de mest kjente i norsk sammenheng. Men for oss har det vært viktig at festivalen skal skille seg fra de andre festivalene som presenterer musikk i samme segment. Det at vi prøver å sette sammen program som er helhetlig utfyllende, kjønnsbalanserte, og friskt er ikke så lett, men det synes jeg vi har klart alle årene. Det er ikke en oppgave for de sarte, så å ha bestemt noen overordnede ønsker som var viktig og så klare å gjennomføre det nå for tredje år på rad, synes jeg bærer preg av et helhetlig prosjekt.
Les hele intervjue med Natali Abrahamsen Garner i NTTs store nyttårsspesial 2023 her.

Årets All Ears-program består av mange små besetninger. Aller øverst på festivalens ønskeliste stod både pianist Christian Wallumrød og cellist Tanja Orning, og på fredag står de for første gang på en festivalscene i duoformat. De har tidligere spilt sammen i Wallumrøds ensemble og på Ornings soloplate, men utover det har de kun spilt som duo i «et utall bursdager, bryllup, doktorgradsmiddager, begravelser etc.» En unik mulighet til å oppleve disse fantastiske musikerne i duo. Mer om hele All Ears-programmet her.

Ved siden av det ordinære konsertprogrammet, inviterer festivalen i år til gratis workshop for barn. Small Ears arrangeres i samarbeid med Drivhuset, og her kan barn i alderen 0 – 12 år få utforske og eksperimentere med lyd og instrumenter. Workshopen er åpen lørdag fra kl. 11 til 14, men uten uten start og slutt, så her kan barn med foreldre komme og gå som de vil.
Nytt av året er også All Ears Talks – samtaler mellom Rob Young og Oren Ambarchi som skjer ca 19.30 lørdag kveld mellom konsertene i Festsalen, og mellom Rie Nakajima/Pierre Berthet og Jennifer Gersten søndag ca 14.30.

Fra forsiden

Soddjazz - 26. og 27. april 2024

Det er den Straumen

FESTIVAL: Dra til Inderøya og Soddjazz for en smak av en annen virkelighet.

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Meld deg på vårt nyhetsbrev