Nyhet

Tuva Halse Quintet sesongåpner Kampenjazz

Det blir konsert med plateaktuelle Tuva Halse Quintet når Kampenjazz i Oslo sesongåpner søndag 14. januar. Videre utover vinteren og våren står blant andre Liv Andrea Hauge trio, Eyolf Dale & André Roligheten, Espen Berg solo og Sidiki Camara på programmet.

Fiolinisten og vokalisten Tuva Halse har etablert seg som en sentral og spennende musiker blant den nye generasjonen jazzmusikere. Ved siden av egen kvintett og  tuvahalseband, er hun aktiv i en rekke ulike prosjekter som Bento Box Trio, Miriam Kibakaya Concept og OJKOS. I Tuva Halse Quintet som sesongåpner Kampenjazz 14. januar, har hun med seg musikerne fra Bento Box Trio, Benjamín Gísli Einarsson (piano) og Øyvind Leite (trommer), i tillegg til Oscar Andreas Haug på trompet og Gard Kronborg på bass. Kvintetten spiller Halses komposisjoner, og på senhøsten i fjor slapp de debutalbumet Two på Jazzland Recordings.

Det er ellers mye godt å se fram til på Kampenjazz denne konsertsesongen. Januar forsetter med Torbjørn Sletta Jacobsen Kvintett og When I Return. I februar spiller Liv Andrea Hauge Trio, Espen Berg (solo), Anne-Marie Giørtz Trio og Øyvind Mathisen Trio. Eyolf Dale og Andrè Roligheten åpner mars-programmet etterfulgt av Røysum & Cambien og Sidiki Camara “Return to the Traditions”. I april spiller Atle Nymo Trio, Ole Mofjell & 3 Days of Maceration samt Benjamín Gísli Trio. Elever fra Oslo kulturskole avslutter sesongen 9. juni. Les mer om programmet her.

Kampenjazz er forøvrig opptatt av å gjøre konsertene tilgjengelige for musikkinteressert ungdom, så alle under 18 år slipper gratis inn på alle klubbens konserter.

Fra forsiden

Nyhet

Sært i Smeltehytta

Kongsberg Jazzfestival har programmet for årets Særingfest klart. Den mer eksperimentelle delen av festivalen byr i år på blant annet trioen SPACE, Phil Minton & Veryan Weston, Nicole Mitchell solo og Christian Wallumrød & Ingebrigt Håker Flaten.

Nyhet

Vossa Jazz utlyser to stillinger

Etter ett års permisjon fra stillingen som festivalsjef i Vossa Jazz, har Trude Storheim annonsert at hun går nye veier. Nå utlyser festivalen både sjefsjobben og en produsentstilling. Søknadsfrist er 12. mai.

Meld deg på vårt nyhetsbrev