Nyhet

Romjulsjazz

Når ribben og nøttesteika er fordøyd, kan du meske deg med jam og romjulskonserter. Trondheim Jazzfest arrangerer Julejazzen 2023, det blir Jolajazz på Voss, Lillestrøm Jazzklubb inviterer til Ribbejazz og en hel del andre konserter og jammer.

Musikere er ofte velkomne til å ta med instrumenter for å spille på jammene, sjekk arrangementene for detaljer. Her er et utvalg arrangementer du kan få med deg i romjula.

2. juledag
Krokofanten Tom Hasslan er tilbake med sine julejamvenner på Energimølla i Kongsberg.

3. juledag
Tromsø Jazzklubb får fire band på besøk: Hallgeir Pedersen Trio spiller fra sitt nye album «Update», Sigrid Brennhaug synger med kvartett, det lokale bandet Aleksander Døvle Group «lover en fortryllende atmosfære midt i romjulstiden» og Haugseth/Amundsen Duo gjør egne tolkninger av kjente melodier.


Haugseth/Amundsen Duo spiller på Tromsø Jazzklubb. Foto: Presse.

4. juledag
Trondheim Jazzfest arrangerer den årlige julejazzen på Scandic Nidelven. JaZZmaZZørene gir rom til danseføtter med sin 20-talls swing og du kan få testet dine lindy-hop egenskaper, og Åsne Fossmark/Miriam Kibakaya/Amund Storløkken Åse/Nicolas Leirtrø, Trøndelag Big Band, Bjørn Alterhaug Kvartett og flere artister entrer Nidelvens lokaler. Her kan du få mat og overnatting om ønskelig.

Samme dag arrangerer Storyville julejam, med husband. Her får musikanter som blir med på jam gratis inngang. De har et husband som sørger for å holde drivet gående med Espen Songstad, Isak Hungnes, Tarald Kongshaug og Frank Hannasvik.

Ad Lib Jazzklubb får besøk av de Fire Vise Menn med «en julekonsert for vidsynte».


Prima Vista Social Club spiller på Ribbejazz. Foto: Lars Opstad. 

5. juledag
Smular Er Også Brød, Treverket, Swinging Strings og Dj Finborud inntar Jolajazz på Park Hotel Vossevangen.

Lillestrøm Jazzklubb inviterer til Ribbejazz. Enda et storslagent arrangement med en rekke artister: Prima Vista Social Club, Karin Krog, Best Western Swing og mer.

Husk å ta en titt innom dine lokale arrangører som sikkert har andre arrangementer på lur. Her er også lenke til vår konsertkalender.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

Meld deg på vårt nyhetsbrev