Nyhet

Rolf Gammleng-pris til Helge Andreas Norbakken

Trommeslager og perkusjonist Helge Andreas Norbakken var blant elleve utøvende kunstnere som mandag ble tildelt Rolf Gammlengs ærespris 2023.

Under en seremoni i Oslo mandag 6. november delte Fond for utøvende kunstnere ut årets Rolf Gammleng-priser. Det ble til sammen delt ut elleve priser, åtte utøverpriser på kr 75.000 og tre veteranpriser på kr 100.000. Utøverprisene ble delt ut av representanter fra fondets styre, mens statssekretær Even Aleksander Hagen delte ut veteranprisene.

Trommeslager og perkusjonist Helge Andreas Norbakken, som tidligere i år ble tildelt Musikernes pris under Jazzprisen 2023, var blant mottakerne. Norbakken er kjent for musikalske samarbeid med artister som Mari Boine, Jon Balke, Kari Bremnes, Maria Joao, Karl Seglem, Becaye Aw, Miki N´Doye, Jovan Pavlovic og Anne Wylie. Som frilanser har han turnert verden rundt, og hatt sentral rolle i en rekke bestillingsverk.

Veteranprisene gikk til Mari Boine, skuespiller Vivi Sunde samt danser og pedagog Ingunn Rimestad. Utøverprisene ble tildelt bandet Kvelertak, skuespiller Kingsford Siayor, fiolinist Vegard Johnsen, artisten Gabrielle, dansekunstner Henriette Hamli Grønningen, dirigent og professor Grete Pedersen og trommeslager Thomas Gallatin.

Gammleng-prisen
Rolf Gammlengs pris til utøvende kunstnere ble opprettet ved Fond for utøvende kunstneres 25-års jubileum i 1982. Prisen fikk navn etter mannen som fikk opprettet fondet, Musikerforbundets Rolf Gammleng. Den gis til profesjonelle musikere og scenekunstnere for «fortjenstfull innsats ved grammofoninnspillinger og i sceniske konserter/forestillinger» som det heter i statuttene, eller for fantastisk innsats som utøver over tid – på litt mer moderne språk. Fondets styre velger prisvinnere fra innhentede forslag på kandidater fra utøverorganisasjoner og fonogramprodusenter i Norge.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Breiflabb og babb

Barytonsaksofonist Jenny Frøysa lager julesatire med Cosmic Swing Orchestra og trommeslager Ole Mofjell snakker om Broken Compass, jazz til maten og mat til jazzen.

Nyhet

Ti nyheter fra Moldejazz

Trondheim Voices & Asle Karstad, Anthony Braxton Lorraine Ensemble, Motorpsycho og Daniel Herskedal & Marius Neset er blant ti nye programslipp fra Moldejazz 2024.

Meld deg på vårt nyhetsbrev