Nyhet

Rolf Gammleng-pris til Helge Andreas Norbakken

Trommeslager og perkusjonist Helge Andreas Norbakken var blant elleve utøvende kunstnere som mandag ble tildelt Rolf Gammlengs ærespris 2023.

Under en seremoni i Oslo mandag 6. november delte Fond for utøvende kunstnere ut årets Rolf Gammleng-priser. Det ble til sammen delt ut elleve priser, åtte utøverpriser på kr 75.000 og tre veteranpriser på kr 100.000. Utøverprisene ble delt ut av representanter fra fondets styre, mens statssekretær Even Aleksander Hagen delte ut veteranprisene.

Trommeslager og perkusjonist Helge Andreas Norbakken, som tidligere i år ble tildelt Musikernes pris under Jazzprisen 2023, var blant mottakerne. Norbakken er kjent for musikalske samarbeid med artister som Mari Boine, Jon Balke, Kari Bremnes, Maria Joao, Karl Seglem, Becaye Aw, Miki N´Doye, Jovan Pavlovic og Anne Wylie. Som frilanser har han turnert verden rundt, og hatt sentral rolle i en rekke bestillingsverk.

Veteranprisene gikk til Mari Boine, skuespiller Vivi Sunde samt danser og pedagog Ingunn Rimestad. Utøverprisene ble tildelt bandet Kvelertak, skuespiller Kingsford Siayor, fiolinist Vegard Johnsen, artisten Gabrielle, dansekunstner Henriette Hamli Grønningen, dirigent og professor Grete Pedersen og trommeslager Thomas Gallatin.

Gammleng-prisen
Rolf Gammlengs pris til utøvende kunstnere ble opprettet ved Fond for utøvende kunstneres 25-års jubileum i 1982. Prisen fikk navn etter mannen som fikk opprettet fondet, Musikerforbundets Rolf Gammleng. Den gis til profesjonelle musikere og scenekunstnere for «fortjenstfull innsats ved grammofoninnspillinger og i sceniske konserter/forestillinger» som det heter i statuttene, eller for fantastisk innsats som utøver over tid – på litt mer moderne språk. Fondets styre velger prisvinnere fra innhentede forslag på kandidater fra utøverorganisasjoner og fonogramprodusenter i Norge.

Fra forsiden

Nyheter

Årets unge jazzmusikere kåres på Moldejazz

Noen av landets mest lovende, unge musikere møtes i Jazzintro-finalen under Moldejazz onsdag 17. juli. Fire band skal spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024, samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og et tilrettelagt mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev