Nyheter

Scheen Jazzorkester & Fredrik Ljungkvist på jubileumsturné

Sørnorsk jazzsenter fyller 25 år i år og sender Scheen Jazzorkester ut på jubileumsturné med nyskrevet musikk av Fredrik Ljungkvist, til Agder, Vestfold og Telemark.

SandefjordJazz, Arendal jazzklubb, Skiensjazzdraget og Flekkefjord jazzklubb får besøk av det 12 personers store Scheen jazzorkester når Sørnorsk jazzsenter sender av gårde årets siste jubileumsturne. Med seg har de den eminente svenske saksofonisten Fredrik Ljungkvist. Han har vært en bauta i Skandinavisk jazz i 25 år, og er kjent fra band som Atomic og Parish m.fl. Nå har han skrevet et bestillingverk for Scheen Jazzorkester, så det er flunkende ny musikk som blir presentert på denne turnéen.

– Det er ikke hverdagskost for mindre klubber å kunne ta i mot et så stort band som attpåtil skal spille nyskrevet musikk. Det er derfor ekstra stas at vi som regionalt jazzsenter kan være med å bidra til at dette flotte bandet kommer ut i hele regionen», sier styreleder i Sørnorsk jazzsenter, Pål Koren Pedersen.

Regionens eget jazzensemble
– Vi er utrolig stolte over å kunne kalle Scheen jazzorkester vårt eget store profesjonelle jazzensemble. Bandet består av noen av landets beste jazzmusikere. Når de i tillegg får med seg Fredrik Ljungkvist må det bare bli fantastisk, sier daglig leder i Sørnorsk jazzsenter, Sigrun Tara Øverland.

Scheen Jazzorkester ble startet i 2010, har utgitt åtte kritikerroste album og samarbeidet med noen av verdens fremste jazzmusikere. De to siste årene har orkesteret bl.a. hatt prosjekter med den amerikanske stjernetrompetisten Ambrose Akinmusire, samt store norske band og artister som Cortex og Ståle Storløkken. Om Scheen Jazzorkesters siste plateutgivelse Logical Fallacies fra 2021 skrev Jan Granlies på jazznettstedet Salt Peanuts: «Den nye innspillingen til Scheen Jazzorkester er en utmerket session, hvor de igjen fremstår som ett av de mest spennende, større orkestre i Norden.»

Besetning:
Fredrik Ljungkvist – saxofoner/klarinetter, Guttorm Guttormsen – altsaxofon/fløyte, André Kassen – saxofoner, Jon Øystein Rosland – tenorsaxofon, Line Bjørnør Rosland – bassklarinett, Thomas Johansson – trompet, Finn Arne Dahl Hanssen – trompet, Magne Rutle – trombone, Frøydis Aslesen – trombone, Åsgeir Grong – basstrombone, Mattias Ståhl – vibrafon, Jan Olav Renvåg – bass, Audun Kleive – trommer

Turnérute:
Onsdag 08.11 – SandefjordJazz
torsdag 09.11 – Arendal Jazzklubb
fredag 10.11 – Skiensjazzdraget
lørdag 11.11 – Flekkefjord Jazzklubb

Fra forsiden

Nyheter

OJKOS søker to nye medlemmar

OJKOS er eit komponist-kollektiv for skapande utøvarar, der kvart medlem skriv og får framført sin musikk mot å spele andre sine verk. No opnar de opp for søknader for å fylle to ledige plassar i ensemblet fra hausten 2024. Søknadsfrist er 8. januar 2024.

OJKOS spiller: Magnus Murphy Joelson - Victoria, Nasjonal jazzscene - 28. november 2023

Komponist med mye på hjertet

KONSERT: Orkesteret for jazzkomponister i Oslo gir liv til kompleksiteten i kveldens låter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev