Nyheter

Scheen Jazzorkester & Fredrik Ljungkvist på jubileumsturné

Sørnorsk jazzsenter fyller 25 år i år og sender Scheen Jazzorkester ut på jubileumsturné med nyskrevet musikk av Fredrik Ljungkvist, til Agder, Vestfold og Telemark.

SandefjordJazz, Arendal jazzklubb, Skiensjazzdraget og Flekkefjord jazzklubb får besøk av det 12 personers store Scheen jazzorkester når Sørnorsk jazzsenter sender av gårde årets siste jubileumsturne. Med seg har de den eminente svenske saksofonisten Fredrik Ljungkvist. Han har vært en bauta i Skandinavisk jazz i 25 år, og er kjent fra band som Atomic og Parish m.fl. Nå har han skrevet et bestillingverk for Scheen Jazzorkester, så det er flunkende ny musikk som blir presentert på denne turnéen.

– Det er ikke hverdagskost for mindre klubber å kunne ta i mot et så stort band som attpåtil skal spille nyskrevet musikk. Det er derfor ekstra stas at vi som regionalt jazzsenter kan være med å bidra til at dette flotte bandet kommer ut i hele regionen», sier styreleder i Sørnorsk jazzsenter, Pål Koren Pedersen.

Regionens eget jazzensemble
– Vi er utrolig stolte over å kunne kalle Scheen jazzorkester vårt eget store profesjonelle jazzensemble. Bandet består av noen av landets beste jazzmusikere. Når de i tillegg får med seg Fredrik Ljungkvist må det bare bli fantastisk, sier daglig leder i Sørnorsk jazzsenter, Sigrun Tara Øverland.

Scheen Jazzorkester ble startet i 2010, har utgitt åtte kritikerroste album og samarbeidet med noen av verdens fremste jazzmusikere. De to siste årene har orkesteret bl.a. hatt prosjekter med den amerikanske stjernetrompetisten Ambrose Akinmusire, samt store norske band og artister som Cortex og Ståle Storløkken. Om Scheen Jazzorkesters siste plateutgivelse Logical Fallacies fra 2021 skrev Jan Granlies på jazznettstedet Salt Peanuts: «Den nye innspillingen til Scheen Jazzorkester er en utmerket session, hvor de igjen fremstår som ett av de mest spennende, større orkestre i Norden.»

Besetning:
Fredrik Ljungkvist – saxofoner/klarinetter, Guttorm Guttormsen – altsaxofon/fløyte, André Kassen – saxofoner, Jon Øystein Rosland – tenorsaxofon, Line Bjørnør Rosland – bassklarinett, Thomas Johansson – trompet, Finn Arne Dahl Hanssen – trompet, Magne Rutle – trombone, Frøydis Aslesen – trombone, Åsgeir Grong – basstrombone, Mattias Ståhl – vibrafon, Jan Olav Renvåg – bass, Audun Kleive – trommer

Turnérute:
Onsdag 08.11 – SandefjordJazz
torsdag 09.11 – Arendal Jazzklubb
fredag 10.11 – Skiensjazzdraget
lørdag 11.11 – Flekkefjord Jazzklubb

Fra forsiden

Nyheter

Årets unge jazzmusikere 2024 er kåret

Det var Sondre Moshagen Lightning Trio som stakk av med seieren under Jazzintro-finalen på Moldejazz onsdag 17. juli. Komposisjoner av høy klasse med mye rytmisk autoritet, og med melodiske og harmoniske ideer som gir trioen en egenartet identitet, sier juryen blant annet i sin begrunnelse.

Moldejazz 2024 - dag 2

Jacob Colliers første møte med Molde blandakor

FESTIVAL: Det britiske unikumet Jacob Collier er seg selv lik foran et ekstatisk og fullstappet Bjørnsonhus, Bill Frisell Trio og Immanuel Wilkins lister seg inn og ut av øyeblikket, og det åndelige i jazzen dyrkes av Jimetta Rose & The Voices of Creation og Irreversible Entanglements.

Meld deg på vårt nyhetsbrev