Nyhet

Østre Toten Storband 50 år

Østre Toten Storband har holdt på i 50 år og det markeres den neste uka. Her forteller Ole Anton Hoel om jubileumskonserten, og det mimres blant annet tilbake til storbandets tid som husorkester på NRK TVs «Tango på Toten».

Østre Toten Storband (ØTS) feirer det store jubileumsåret med flere konserter denne høsten. Lørdag 21. oktober spiller de under Lillestrøm Storbandfestival, og deretter selve jubileumskonserten på Østre Toten Kulturhus 28. oktober. Det blir en musikalsk reise i bandets 50 år gamle arkivskap, med musikalske godbiter for noen og enhver. Med seg har de solistene Ingvild Nagell Dahl og Leif Anders Wentzel.

– Storbandet har i lang tid jobbet mot jubileumsmarkeringen og vi har satt sammen et variert og innholdsrikt program til markeringen. Innbudte gjester vil bestå av tidligere musikere, dirigenter, styremedlemmer og andre trofaste følgere. Vi synes derfor det er viktig å bringe publikum gjennom en historisk reise til det nå 50 år gamle storbandet. Vi har med oss et stjernegalleri av vokalister i Ingvild Nagell Dahl, Leif Anders Wentzel og Sverre Fredrik Nordheim. Førstnevnte to vokalister var også med på låter fra vår Jubileums-CD da bandet fylte 25 år. Låter fra dette albumet blir således et gledelig gjenhør. Vi kan nevne Ray Charles, Frode Thingnæs, toner fra Peer Gynt, Natalie Cole og Glenn Miller, forteller Ole Anton Hoel i storbandet.


Her et tilbakeblikk til da Frode Thingnæs var solist. Foto: Privat.


Østre Toten Storband i 1974. Foto: Privat.

Etter pausen i jubileumskonserten skal storbandet bevege seg inn i en mer moderne musikkverden med innslag fra popmusikken, forteller Hoel. – Det blir Michael Jackson, Vazelina Bilopphøggers, James Bond og flere spennende godbiter. Vi har også spesialskrevet noe musikk til jubileumsfeiringen og publikum skal via storskjerm få være med på å synge en rykende fersk tekst til toner fra Vi Lever. Det er bare å varme opp stemmene. Vi gleder oss. Og angående framtida spiller Østre Toten Storband i evighetens perspektiv, avslutter Hoel.

Siden 1973 har storbandet vært med på mange forskjellige prosjekter. Her et lite tilbakeblikk til 1986/87 da de var husorkester på NRKSs «Tango på Toten» på NRK TV .

Østre Toten Storband med sitt 007-prosjekt (foto: presse):

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzparagrafen lever!

Zakarias Meyer Øverli tolker Steve Grossman og JazzArkivets eksistens var truet etter at Stavangers jazzparagraf ble foreslått fjernet. La jazzlørdagen leve, sier nå vi!

Nyhet

Nattjazz-suksess og ny pengegave

Nattjazz melder om publikumssuksess på årets festival. En ny og sjenerøs gave fra Trond Mohn sikrer også overskudd i regnskapet, forteller festivalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev