Nyhet

Årets unge jazzmusikere på turné

Joakim Rainer Trio legger 17. oktober ut på siste del av sin Jazzintro-turné, med fem konserter på øst- og vestlandet og deretter fem konserter i Nord-Norge.

Joakim Rainer Trio ble ifjor kåret til Årets unge jazzmusikere 2022 etter at de vant lanseringsprogrammet Jazzintro under Moldejazz. Med tittelen mottok trioen en større lanseringspakke fra Norsk jazzforum som inkluderer blant annet norgesturné i samarbeid med Østnorsk jazzsenter, en skreddersydd mentorordning med støtte fra Talent Norge samt Gramo-stipendet på 150 000 kroner.

Første del av norgesturnéen ble gjennomført i mars og inkluderte fire klubbkonserter samt Vossa Jazz og en opptreden på den aller første Jazzprisen. Andre del av turneen starter tirsdag 17. oktober, hvor Joakim Rainer Trio spiller fem konserter på øst og vestlandet, produsert av Østnorsk jazzsenter, og fem konserter i Nord-Norge, produsert av Nordnorsk jazzsenter.

Overbeviser med overskudd og lekenhet
Joakim Rainer trio spiller med blikket rettet fremover i det klassiske pianotrio-formatet, og med røtter i jazzhistorien. De beskriver musikken som spontan og leken med komposisjoner som bygger komplekse former, asymmetriske loops og åpne harmonier. Den trondheimsbaserte trioen ga ut sitt debutalbum «Light.Sentence» på Sonic Transmission Records i februar 2023.
Juryen i Jazzintro uttalte følgende i sin begrunnelse: «Bandet har utfordrende komposisjoner med harmonisk og rytmisk kompleksitet som gjør at det er spennende å lytte til. Du må involvere deg som lytter og når du gjør det får du en veldig mangfoldig tonal opplevelse. Musikerne er samspilte og har en tydelig dialog med hverandre. Musikken er solid og energisk, og de overbeviser oss med overskudd og lekenhet. De inviterer oss inn i sitt finurlige univers.»

Turnérute:
Tirsdag 17. oktober – Hamar jazzklubb
Onsdag 18. oktober – Nasjonal jazzscene
Torsdag 19. oktober – Storyville Jazz Club, Molde
Fredag 20. oktober – Bergen jazzforum
Søndag 21. oktober – Dølajazz
Onsdag 25. oktober – Vadsø
Torsdag 26. oktober – Hemnes
Fredag 27. oktober – Vega
Lørdag 28. oktober – Stamsund
Søndag 29. oktober – Bodø, Hunstad kirke

Jazzintro – et lanseringsprogram for unge profesjonelle musikere
Norsk jazzforum og fem av landets ledende jazzfestivaler står bak Jazzintro, et lanseringsprogram som arrangeres annethvert år, og som siden starten i 1998 har vært viktig for å løfte fram og synligjøre talentene i norsk jazz. Mange av dagens store jazznavn har tidlig i karrieren deltatt i Jazzintro, som Mathias Eick, Anja Lauvdal, Gard Nilssen, Marius Neset, Hanna Paulsberg og Morten Qvenild. Blant tidligere vinnere er Monkey Plot, Albatrosh, Puma, In the Country, Megalodon Collective og Kongle Trio.
En jury bestående av profesjonelle jazzmusikere plukket ut åtte band til de innledende rundene på samarbeidsfestivalene Vossa Jazz, Maijazz, Nattjazz og Kongsberg Jazzfestival. Fire av disse ble sendt videre til finalen under Moldejazz hvor ett av bandene fikk tittelen Årets unge jazzmusikere 2022 og en større lanseringspakke fra Norsk jazzforum som inkluderer en norgesturné, en mentorordning finansiert av Talent Norge som skreddersys i samarbeid med bandet, samt Gramo-stipendet på hele 150 000 kroner.

Fra forsiden

Nyheter

Årets unge jazzmusikere 2024 er kåret

Det var Sondre Moshagen Lightning Trio som stakk av med seieren under Jazzintro-finalen på Moldejazz onsdag 17. juli. Komposisjoner av høy klasse med mye rytmisk autoritet, og med melodiske og harmoniske ideer som gir trioen en egenartet identitet, sier juryen blant annet i sin begrunnelse.

Moldejazz 2024 - dag 2

Jacob Colliers første møte med Molde blandakor

FESTIVAL: Det britiske unikumet Jacob Collier er seg selv lik foran et ekstatisk og fullstappet Bjørnsonhus, Bill Frisell Trio og Immanuel Wilkins lister seg inn og ut av øyeblikket, og det åndelige i jazzen dyrkes av Jimetta Rose & The Voices of Creation og Irreversible Entanglements.

Meld deg på vårt nyhetsbrev