Nyheter

VNJE til Portugal

I oktober reiser Vestnorsk Jazzensemble til Portugal med Per Zanussi for å spille konserter i Lisboa, Coimbra og Porto.

Det var en milepæl for Vestnorsk Jazzensemble da Per Zanussi kunne urframføre verket Li and the Infinite Game på Sildajazz i 2021, som det første verket som var bestilt av og skrevet for stort vestnorsk ensemble med selvvalgt besetning. I januar 2022, etter nye kritikerroste konserter i Bergen og Stavanger, gikk gjengen i studio og spilte inn musikken, som i november i fjor kom ut på portugisiske Clean Feed Records.

Hva er vel da mer naturlig enn å legge releaseturneen til nettopp Portugal, der platedirektør Pedro Costa bidrar som sentral mellommann og holder i de lokale trådene. Dette er altså nok en milepæl, både for ensemblet og Vestnorsk Jazzsenter: Å kunne bringe Per Zanussis nydelige verk ut i verden, til sentrale scener i Portugal og til et nytt publikum. Vi gleder oss! Her finner du mer info både om musikk og musikere. 

19. oktober Seixal Jazz Festival, Lisbon. Kl. 22:00 – billettlink
20. oktober Festival Jazz Ao Centro, Coimbra. Kl. 22:00 – billettlink
21. oktober Casa de la Musica, Porto. Kl. 21:00 – billettlink

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

Meld deg på vårt nyhetsbrev