Nyheter

Starter opp Østfold ungdomsjazzorkester

Med Hanna Paulsberg, Putte Johander og Steffen Granly på laget, inviterer Ung Musikk og Østnorsk jazzsenter til todagers jazzverksted for unge musikanter i Østfold.

Jazzverkstedet er åpent for unge Østfoldsmusikanter i alderen 15 til 20, og man trenger ikke å ha spilt jazz eller ha erfaring med improvisasjon fra før for å bli med.

Hanna Paulsberg ønsker unge musikere velkommen til jazzverksted i Sarpsborg i oktober. Foto: Helge Andreas Nordbakken.

– Alle som har lyst til å prøve seg på jazz-samspill og improvisasjon i stort bandformat er velkomne til å være med på jazzverksted på Sarpsborg kulturskole 14. og 15. oktober, forteller saksofonist og påtroppende musikalsk leder for Østfold ungdomsjazzorkester, Hanna Paulsberg.

Nytt jazz-samspill i Østfold
Paulsberg har takket ja til å etablere og lede et helt nytt samspilltilbud for ungjazzere i Østfold. Ungjazzorkesteret skal driftes av Ung Musikk og Østnorsk jazzsenter, som har mottatt tilskudd fra Østfold musikkråd og Sparebankstiftelsen DNB til oppstarten.

I tillegg til Paulsberg, vil bassist og lærer ved Greåker vgs og Sarpsborg kulturskole, Putte Johander, bidra som medinstruktør på jazzverkstedet. Fra og med neste samling overtar tubaist Steffen Granly som medinstruktør og produsent.

Jazzverkstedet på Sarpsborg kulturskole 14. og 15. oktober blir startskuddet for nyvinningen Østfold ungdomsjazzorkester som fra og med nyttår vil ha jevnlige samspillsamlinger rundt om i Østfold fylke.

Åpent for påmelding
Forhåndspåmelding til jazzverksted i Sarpsborg lørdag 14. og søndag 15. oktober 2023 gjøres via www.ostfoldungjazz.no . Alle deltakere får mulighet til å bli med videre i Østfold ungdomsjazzorkester.

 

Om arrangørene:
Ung Musikk er et samarbeid mellom Norges musikkhøgskole og kommunale musikkutdanninger i Viken, med formål om å styrke båndene mellom lokal musikkopplæring og nasjonal musikkutdaninng.

Østnorsk jazzsenter er et regionalt produksjons- og kompetansesenter for jazz og improvisert musikk, med talentutvikling og rekruttering som ett av flere formål.

Fra forsiden

Moldejazz 2024 - dag 3 og 4

Folkefesten og jazzen møtes i kveldssola

FESTIVAL: Moldejazz på onsdag og torsdag går fra sur vind til godvær, Jaap Blonk fascinerer både ute og inne, Lightning Trio, Bliss Quintet, Schemes og Coincidences møtes i Jazzintro-finalen, Bill Frisell finner vrengpedalen og den store og den lille festivalen møtes på takterrassen i ellevetiden om kvelden.

Nyhet

Molderosen 2024 til Audun Vinger

Jazznytt-redaktør Audun Vinger ble i dag hedret med Moldejazz' utmerkelse Molderosen. Komiteen uttaler i sin begrunnelse at Vinger har opparbeidet seg en velfortjent status som en av landets aller fremste formidler av ulike kulturformer, der stor kunnskap om historie går parallelt med dypdykk om nye trender og fremtidig utvikling.

Meld deg på vårt nyhetsbrev