Nyhet

Ny daglig leder i Sildajazz

Terje Ekrene Vik er ansatt som ny daglig leder i Sildajazz. – Med ham bak roret føler et enstemmig styre seg trygge på at både kompetanse og engasjement for festivalen er ivaretatt, uttaler styreleder Rune Hagland.

Sildajazz i Haugesund har ansatt ny daglig leder. Terje Ekrene Vik kommer fra stillingen som daglig leder i Blå Booking, og har ellers bred erfaring fra ulike deler av musikk- og kulturfeltet. Han tiltrer i stillingen 1. desember.

Styreleder Rune Hagland er svært fornøyd med ansettelsen: – Vi søkte denne gangen nasjonalt etter en leder med relevant arrangør- og administrasjonskompetanse. Responsen på stillingsutlysningen var over all forventning og viser at Sildajazz blir sett på som en spennende festival og har en solid posisjon nasjonalt. Terje skilte seg klart positivt ut i søkerbunken og med ham bak roret føler et enstemmig styre seg trygge på at både kompetanse og engasjement for festivalen er ivaretatt.

Sildajazz’ sittende daglig leder Andreas Risanger Meland avslutter sitt 4-åringe åremål ved årsskiftet. – Jeg skal ikke legge skjul på at det sikkert blir litt emosjonelt å gi videre stafettpinnen etter et fire år med energisk innsats. Men jeg er svært begeistret over at en så kompetent, driftig og sympatisk og samarbeidssøkende person som Terje fikk jobben. Jeg er overbevist om at Sildajazz er i de beste hender, sier Meland.


Terje Ekrene Vik sammen med avtroppende daglig leder Andreas Meland (til venstre) og styreleder Rune Hagland. Foto: Grethe Nygaard/Sildajazz

Bred erfaring fra musikk- og kulturfeltet
Terje Ekrene Vik er opprinnelig fra Sveio utenfor Haugesund, og gikk på videregående i Haugesund. Han kommer fra stillingen som daglig leder i Blå Booking. Ekrene Vik har tidligere vært bookingansvarlig på spillestedet Ingensteds i Oslo, og har et stort nettverk i musikkfeltet. Han har en bachelor i kultur og ledelse fra BI, og mange års erfaring fra bokbransjen og Aschehoug forlag. Mange kjenner han nok likevel best fra tiden bak platedisken, skriver Sildajazz i pressemeldingen. Ekrene Vik startet på Haugesunds egen Shabby Records før han vendte snuten østover og plantet seg bak disken på platebutikken Tiger. Han har i en årrekke drevet plateselskapet Sheep Chase Records, som har fått solid anerkjennelse innen en bredde av sjangre. Ekrene Vik har i to tiår hatt bosted på Østlandet, men har fulgt utviklingen på Haugaland og i Sildajazz med stor interesse.
– Tilhørigheten og tiltrekningen tilbake til Haugalandet har ligget der i alle årene jeg har bodd på den andre siden av fjellet. Jeg gleder meg stort til å lande i gamle hjemtrakter etter å ha hoppet mellom ulike sjangre og verv på musikkfeltet i Oslo-området i 20 år, og tar med meg erfaringer fra hele bredden av min bakgrunn i bagasjen, sier Terje Ekrene Vik. Han er i dag bosatt i Hvitsten, og vil pendle til Haugalandet.

Sildajazz har som sin visjon å være en ambisiøs jazzfestival for alle, og er en av landet største jazzfestivaler. Festivalen har jobbet målbevisst for å nå ut til flest mulig grupper i lokalsamfunnet, uten å kompromisse på kvalitet.
– Balansen mellom å gi store sjangeruavhengige opplevelser til en mangfoldig by samtidig som Sildajazz har blitt en av Norges mest spennende jazzfestivaler, mener jeg er unik. Møtet mellom et nysgjerrig og raust lokalsamfunn og de siste årenes lekne bruk av byen som en festivalscene, tror jeg er en viktig nøkkel til dette. Forholdet mellom Sildajazz og lokalsamfunnet er varmt og veldig spennende, sier Terje Ekrene Vik.

Fra forsiden

Konsert

Ungjazzfest på Victoria

Helgen 15. og 16. juni markerer et hundretalls ungjazzere at det er ti år siden etableringen av Østnorsk jazzsenters første regionale ungdomsjazzorkester.

Nyhet

Rekordstor tildelingsrunde fra Kulturrom

I årets første tildelingsrunde har Kulturrom fordelt totalt 29,2 millioner kroner. En rekke jazzarrangører og storband er blant mottakerne av tilskudd til øvings- og fremføringsutstyr.

Meld deg på vårt nyhetsbrev