Ukas Jazzprofil

UKAS JAZZPROFIL: Susanna Wallumrød

Susanna Wallumrød er plateaktuell med kritikerroste Baudelaire & Orchestra, og har både sangbok og nye utgivelser på gang på plateselskapet SusannaSonata. Tirsdag 15. august arrangerer Susanna en masterclass om musikkrettigheter der hun deler erfaringer og kunnskap fra mange år i platebransjen.

I spalten Ukas Jazzprofil presenterer Jazzinorge.no en aktuell musiker, arrangør, storband eller annen jazzaktør. Har du tips, send oss gjerne en epost.

Susanna Wallumrød

Hei Susanna, hvordan har du det om dagen?
– Jeg har det fint takk, kanskje litt i overkant travelt med mange baller i lufta. Men det er jo gøy også, og ikke bare slitsomt, hehe.

Enda et kritikerrost album ute. Baudelaire & Orchestra. En forlengelse av låtene fra Baudelaire & Piano, men denne gang med Kringkastingsorkesteret, Stina Stjern og Anita Kaasbøll. Vil du fortelle om musikken?
– Ja, det har vært en glede å arbeide med å utbrodere musikken min for fullt orkester, kassettspillere og vokal. Selve musikken er veldig syngbar, og til og med dansbar..? Jeg danser hvertfall. Diktene som jeg har tonesatt er fulle av store og gripende bilder, så jeg opplever det som at låtene endelig har fått slå ut i full blomst i orkester-drakt.

Går det an å høre dette live snart?
– Det er et godt spørsmål! Jeg jobber med å få til no morsomme greier, men jeg kan ikke dele detaljene enda, så det får komme etterhvert. Det første som skjer live er at jeg skal spille Gunvor Hofmo-prosjektet mitt i duo med Harald Lassen, både i Trondheim og Oslo (Nasjonal jazzscene 7.oktober).

Plateselskapet ditt SusannaSonata har gitt ut musikk siden 2011. Hvilke prosjekter jobber du med nå?
– Jeg jobber med en ny egen plate som ikke kommer på en stund, men jeg har også to andre plater på trappene, som ikke er med meg. På tide å gi ut noen andres musikk igjen, det er i det eksperimentelle landskapet, som jeg liker veldig godt.

Du har vært med i platebransjen i mange år, både bak spakene og som utøvende artist. Nå har du satt i gang en «masterclass». Kan du fortelle oss om hva dette går ut på?
– Ja, jeg har fått ånden over meg i forhold til å dele og videreformidle den kunnskapen jeg har opparbeidet meg gjennom dyrekjøpte erfaringer. Så dette er en slags masterclass  jeg skulle ønske jeg kunne tatt selv, for tyve år siden. Jeg skal snakke om ulike musikkrettigheter, og platekontrakter, hva som kan være lurt å tenke på i det lange løp og gi folk muligheten til å stå stødigere i forhandlinger etc. Det er spennende!
(Info om og påmelding til masterclass her)

Er det noen andre planer fremover du vil dele med oss?
– Ja, jeg skal gi ut en ny sangbok – Jeg vil hjem til menneskene – Susanna synger Gunvor Hofmo Sangbok. Fra før har jeg utgitt Baudelaire & Piano sangbok.

Skal du dra på noen spennende konserter som du kunne anbefalt?
– Det er flere ting jeg kan tenke meg å høre på Oslo Jazzfestival denne uka blant annet Christian Winthers Urfuglen på Blå. Alle bør jo scanne programmet og få med seg et par konserter.

Og hva hører du på for tiden? Har du en plate du synes folk burde høre på?
– Jeg hører på Bonnie ‘Prince’ Billy sin nye plate som kom ut på fredag, Keeping Secrets Will Destroy You. Den er veldig fin!

Fra forsiden

Nyhet

Ung jazz boltrer seg i Slemmestad

Nothing Personal, Billy Meier og Bento Box Trio spiller på Jazzfest DIGEL på Slemmestad MEK i Asker lørdag 23. september. - DIGEL ønsker å kjenne pulsen av den unge nasjonale jazzscenen og være en boltreplass for unge musikere og for et interessert og sultent publikum, forteller arrangøren.

Nyhet

Ny daglig leder i Sildajazz

Terje Ekrene Vik er ansatt som ny daglig leder i Sildajazz. - Med ham bak roret føler et enstemmig styre seg trygge på at både kompetanse og engasjement for festivalen er ivaretatt, uttaler styreleder Rune Hagland.

Meld deg på vårt nyhetsbrev