Nyhet

Festivalmaraton i juli

Som vanlig er det mye jazz å oppleve i juli. Overlappingen er tålelig, og det går an å pakke festivalsekken for et jazzmaraton. Første etappe starter med Kongsberg Jazzfestival, deretter Motvind i Numedal og Moldejazz, og til slutt Sommarljom i Ørsta og Canal Street i Arendal.

I tillegg til alle konsertene, kan festivalene by på parader, workshops, filmvisninger og mer. Sjekk ut programmene på deres nettsider: Kongsberg Jazzfestival, Motvind, Moldejazz, Sommarljom og Canal Street. Her et bittelitt utdrag av hva de presenterer:


Bêl spiller på Kongsberg, Energimølla kl 14:00, 7. juli. Bandet består av: Joel Ring, Magnus Løvseth, Sigrid Aftret, Sol Léna–Schroll og Tore Ljøkelsøy. Foto: Presse.

Kongsberg Jazzfestival 5. – 8. juli:
Lars Saabye Christensen åpner årets festival 5. juli etter paraden som tar turen fra Tinius Olsen Vgs til Kvarten der Barnivalparken ligger.
Trioen med Paal Nilssen-Love, Ingebrigt Håker Flaten og David Murray spilte eldre og nyere komposisjoner av Murray for første gang sammen i 2019, og på Energimølla kl 21:00 blir det gjensyn med trioen. Trøkket fortsetter med progjazz av Soft Ffog kl 22:30. På Kongsberg Jazzfestival er det også satt av en dag til det de kaller særingfest, 7. juli kl 19:30, som frijazzern Ståle Liavik Solberg har satt sammen. Her blir det fire konserter med Lehn/Anker/Alberts/Grenager/Duch/Solberg, Garner/Torrence, Joëlle Léandre og Lav Sol.


Ingebrigt Håker Flaten, Paal Nilssen-Love og David Murray. Foto: Presse.

Motvind – Middelalderskogen i Numedal 14. – 16. juli:
Lørdag 15. juli er det mye på programmet. Steinar Ofsdal, Espen Wensaas & Sanskriti Shreshtha åpner dagen, og du kan få med deg Natural Information Society som spiller i lag med Marthe Leah, Hans P. Kjorstad og Andreas Røysum. Egil Kalmans modulære synthesizere plasseres ute i skogen til et elektro-akustisk samspill, og Mette Rasmussen Trio North med Ingebrigt Håker Flaten og Veslemøy Narvesen spiller i tillegg samme dag.

Moldejazz 17. – 21. juli:
Nye Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery åpner festivalen. Hedvig Mollestad er årets Artist in Residence og spiller åtte konserter på seks dager med forskjellige prosjekter. Og mandag 17. juli spiller hun bestillingsverket Liquid Borders kl 18:00 på Bjørnsonhuset.


Hedvig Mollestad er Artist in Residence på Moldejazz. Foto: Julia Naglestad. 

Senere på kvelden 17. juli kan du høre den nye musikken til Harald Lassen, Balans på Storyville kl 22:00.  En av de siste konsertene 22. juli er med avtroppende studieprogramleder Erling Aksdal & NTNU jazzensemble på Teatret Vårt kl 20:00. De fremfører blant annet låter fra Aksdals bestillingsverk til Moldejazz for 20 år siden.


Erling Aksdal & NTNU Jazzensemble. Foto: Arne Hauge.

Sommarljom 26. – 28. juli:
Ute på en gård i Ytre-Hovden arrangeres Sommarljom. Den idylliske plassen i Ørsta har blant annet konsert med «korpsmusikerne» i Skarbø Skulekorps, og Reolô som henter inspirasjon fra Vest-Afrikansk musikk, norsk folkemusikk og improvisasjonsmiljøet. Se hele programmet her. 


Andreas Winther på trommer i vannkanten fra Sommarljom 2019. I år spiller han også på festivalen, denne gangen med Selma French 28. juli. Foto: Jacob Stærk.

Canal Street 26. – 29. juli:
Og lenger sør på Canal Street går det an å filtrere ut alt annet som finner sted på scenen med et eget jazzpass, slik at du får med deg de viktigste konsertene. Hele programmet er flyttet på kulturhuset og du får høre blant andre Tord Gustavsen Trio, Elephant 9 og Anneli Drecker/Ketil Bjørnstad Duo.

Fra forsiden

Nyhet

Pris til Jazznytt

Jazznytt er tildelt Norsk Tidsskriftforenings pris for språk og formidling. - Med sikker smak for hva som vil fengsle leserne og en gåtefull evne til å forvandle skribentenes skisser til genuint innsiktsfulle bidrag til den offentlige samtalen får Jazznytt prisen for språk og formidling, uttaler juryen.

Nyhet

Fra Sarpsborg til Kardamili i 10 år

Til en liten landsby i Hellas reiser over hundre musikere for å spille 83 konserter i regi av tre norske jazzklubber, 17. - 26. mai. Kardamili International Jazz Festival feirer nå sitt tiende år, og noen av artistene som er med og markerer jubileet er Natalie Aldema Trio, Supercharger Duo og Feast For Fools.

Meld deg på vårt nyhetsbrev