Nyhet

Strønens tre prisvinner-konserter

Trommeslager og komponist Thomas Strønen mottok Kongsberg Jazzfestivals store musikerpris DNB-prisen ifjor, og er tilbake på årets festival med tre spennende prosjekter.

Som prisvinner vender Thomas Strønen tilbake til årets Kongsberg Jazzfestival med nye prosjekter og verk. Bestillingsverket «Et Ørlite Beat» tar publikum med inn i et multisensorisk univers av musikk, dans og film. I møte med Otis Sandsjö og Marie Krüttli blir det leken og uredd flørt med sjangre og uttrykk. I Sølvsalen presenteres et musikalsk og visuelt samarbeid med Knut Bry og Time Is A Blind Guide.

Fysiske lydformer med film og dans
Med fremføringen av bestillingsverket «Et Ørlite Beat» lover Strønen et «grenseoverskridende verk», med bruk av blant annet hiphop-referanser, film og dans. Verket er beat-orientert og forankret i det han selv kaller «fysisk musikk».
– Akustiske og elektroniske lyder formes av blåsere som driver rytmiske motiver. Kompet komprimerer et minimalistisk beat, som har akkurat nok informasjon til å få beinet til å gå, uten at villdyret slippes løs, forteller Strønen.
I «Et ørlite beat» vil han rette fokus mot det visuelle, så vel som det auditive, og vil ta publikum med inn i et multisensorisk univers av musikk, dans og film.
Et ørlite beat fremføres i Kongsberg Musikkteater lørdag 8. juli kl. 15:00

Nytt musikalsk møte med Otis Sandsjö og Marie Krüttli
Det blir en leken og uredd flørt med sjangre og uttrykk når Thomas Strønen møter de to Berlin-residerende musikerne Marie Krüttli og Otis Sandsjö på scenen for første gang. Svenske Sandsjö har gjort stor suksess med sitt prosjekt Y-Otis, og sveitsiske Krüttli har de siste årene slått seg opp på den europeiske jazzscenen med sine solo- og trioprosjekter. Stikkord for dette musikalske møtet er skakke hiphop-inspirerte rytmer, atmosfæriske lydkollasjer og melodiske sax-riff.
Strønen/Sandsjö/Krüttli spiller på Energimølla torsdag 6. juli kl. 14.

Musikalsk og visuelt samarbeid med Knut Bry og Time Is A Blind Guide
Thomas Strønen og bandet hans Time Is A Blind Guide møter fotografen Knut Bry til denne konserten i Sølvsalen. Bry er en av Norges mest anerkjente fotografer, og har siden 70-tallet jobbet verden over, hovedsakelig som mote- og reklamefotograf. I dette prosjektet har Bry laget en visuell ramme rundt konserten som tar utgangspunkt i hans oppsiktsvekkende fotografiske arbeider fra flyktningleirer på øya Lesvos i Hellas.
Strønen/Bry: A World Without Borders feat. Time Is A Blind Guide fremføres i Sølvsalen fredag 7. juli kl. 17:30.

Mer om programmet på Kongsberg Jazzfestival her.

Fra forsiden

Nyheter

Nesodden Jazzklubb kåret til Årets jazzklubb

Nesodden Jazzklubb ble søndag 19. mai tildelt prisen Årets jazzklubb 2024. Klubbens arrangementer bærer preg av god atmosfære, profesjonalitet og godt besøk, skriver Norsk jazzforum i begrunnelsen for tildelingen, og trekker fram klubbens gode og varierte programmering og ildsjelenes smittende engasjement.

Meld deg på vårt nyhetsbrev