Nyhet

Ny ledelse i Vossa Jazz

Vossa Jazz har fått på plass ny ledelse for neste års festival. Laila Melkevoll går inn i ettårig vikariat som festivalsjef og Ingrid Øygard Steinkopf er ansatt som ny produsent.

Laila Melkevoll går inn som vikar for festivalsjef Trude Storheim når hun blir vikarierende kommunalsjef for kultur- og fritid i Voss herad. Melkevoll kommer fra stillingen som daglig leder i samtidsmusikkorkesteret BIT20 Ensemble og har bred erfaring fra kulturlivet både som leder, styremedlem og frivillig. Hun har også lang fartstid i politikken på ulike nivå, men kaller seg nå politisk uavhengig kulturaktivist med mangfoldig publikumsutvikling som en av sine kampsaker.

– Eg ser fram til denne jobben med stor entusiasme og pågangsmot, og eg har stor respekt for den imponerande jobben Trude og alle dei andre i Vossa Jazz har gjort i alle desse åra. Med ein så robust organisasjon og den nasjonale og internasjonale posisjonen som festivalen har, så er det ein draumejobb for meg, og eg gledar meg noko vanvittig, sier Melkevoll i en pressemelding fra festivalen.

Trude Storheim har vært en del av Vossa Jazz helt siden hun var frivillig på festivalen som 18-åring, og tar nå ett års permisjon etter imponerende 16 år i lederstolen.
– Det vert spanande å prøve noko nytt. Etter å ha gjennomført 50-årsjubileumsferinga i år, så trur eg det skal bli fint å ha eit år med nye oppgåver i ei annan type stilling. Etter å ha møtt Laila så er eg overtydd om at festivalen er i dei beste hender, sier Storheim.

Steinkopf ny produsent

Ingrid Øygard Steinkopf. Foto: Eir-Jørgen Bue

Samtidig med at Melkevoll tar over som festivalsjef vil det også komme en ny produsent i Vossa Jazz. Kari Trana, som har vært festivalsjefenes høyre hånd, slutter 1. september etter nærmere 26 år. Som ny produsent har Vossa Jazz ansatt Ingrid Øygard Steinkopf (28 år) fra Stanghelle. Hun har bred erfaring fra jazzen både som musiker, orkesterleder og engasjement i ulike musikkfestivaler. – Eg kjem tilbake til vestlandet frå eit år i Berlin, og eg gler meg stort til å arbeide i festivalen eg både har vore utøvar og frivillig i, sier Øygard Steinkopf.

Styreleder Hilde Magnusson er godt fornøyd ansettelsene: – Eg er svært glad for at me på rekordtid har fått eit nytt, kompetent team som skal føre festivalen vidare. Laila og Ingrid utfyller kvarandre med sine relevante og varierte erfaringar, og me er alt godt i gang med å overføre den årelange kompetansen og organisasjonen som heile Vossa Jazz-familien har opparbeidd, sier Magnusson.

Fra forsiden

Nyheter

OJKOS søker to nye medlemmar

OJKOS er eit komponist-kollektiv for skapande utøvarar, der kvart medlem skriv og får framført sin musikk mot å spele andre sine verk. No opnar de opp for søknader for å fylle to ledige plassar i ensemblet fra hausten 2024. Søknadsfrist er 8. januar 2024.

OJKOS spiller: Magnus Murphy Joelson - Victoria, Nasjonal jazzscene - 28. november 2023

Komponist med mye på hjertet

KONSERT: Orkesteret for jazzkomponister i Oslo gir liv til kompleksiteten i kveldens låter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev