Nyhet

Suksess for Nattjazz

Nattjazz økte publikumstallet fra fjorårets jubileumsutgave og oppsummerer årets festival som en kunstnerisk suksess.

Etter ni dager med jazzfestival på USF Verftet i Bergen viser oppsummeringen fra Nattjazz en økning på omtrent 2000 besøkende fra jubileumsåret 2022.

– I tillegg hadde vi godt besøk i Bakgården og Hallen USF da vår samarbeidsfestival Bergen Craft Beer Fest åpnet dørene siste helgen. Med alle gratisarrangement rundt i atelierer, Cinemateket og bysentrum har vi gledet mengder av musikkelskere, i tillegg til de som kjøpte billetter, sier festivalsjef Jon Skjerdal i en pressemelding.


Festivalsjef Jon Skjerdal med basslegenden Stanley Clarke. Foto: Oddbjørn Steffensen/Nattjazz

Nattjazz utstedte i år totalt 10125 billetter. Om man legger til grunn 2,5 konsertbesøk pr. solgte festivalpass og dagspass, gir dette et besøkstall på 22 300, en økning fra fjorårets jubileumsfestival. Større produksjoner, flere gratiskonserter og generell prisstigning har ført til kraftig kostnadsøkning i 2023. Med en totalomsetning på omtrent 10,2 millioner kroner ser det foreløpige resultatet ut til å nærme seg balanse, forteller festivalen i pressemeldingen.

Inne på USF Verftet var det konserter på tre scener med en rekke norske og internasjonale jazznavn. I tillegg trakk Susanne Sundfør to fulle hus da hun startet sin festivalturné i en storslagen konsertproduksjon med 14 musikere på scenen. I løpet av festivalperioden har det også blitt arrangert flere gratiskonserter og familiedag med Bajazz for de minste. Totalt har det vært 70 ulike arrangement og konserter under Nattjazz 2023, inkludert filmvisninger, litteratursamtaler, ølfestival og Griegakademiets eksamenskonserter. Over 300 musikere, 150 frivillige og 50 ansvarlige medarbeidere har også vært i sving under arrangementet.


Gyedu-Blay Ambolley & His Sekondi Band under åpningskonserten i Hallen. Foto: Oddbjørn Steffensen/Nattjazz

– Dette ble en festival der begeistringen for ny og ukjent musikk virkelig kom til syne blant publikum. Sjelden har vi sett så glade og berørte mennesker gå hjem siste kveld, etter sjelsettende opplevelser med Carminho og Gaye Su Akyol, og dansende publikum til våre nye lokale favoritter, Nelly Moar og Tribino. Toppet med nykomponert musikk fra Thomas Dahl og All Good News is New, er vi utrolig fornøyde med våre egne jazzstjerner, forteller Skjerdal.

Fra forsiden

Soddjazz - 26. og 27. april 2024

Det er den Straumen

FESTIVAL: Dra til Inderøya og Soddjazz for en smak av en annen virkelighet.

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Meld deg på vårt nyhetsbrev